|
Belgijskie czekoladki. |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Czy warto zaryzykować i sprowadzić z Belgii pralinki. W Polsce bardzo trudno je kupić ale są dość drogie, około 60zł za kilogram. Sprzedawane są na sztuki. Czy w naszych realich klienci są w stanie zapłacić takie pieniądze za czekoladki. Napiszcie co o tym myślicie, czy skusilibyście się na nie.
Witam. Wiem o czym mówisz często jeżdzę do Antwerpii. Ale przedewszystkim pomyśl o zarobkach w polsce i belgii i czy to się opłaca. Pozdro
Witam
Osobiście nie - ale ja jestem złym targetem, bo nie jadam pralinek... A poważnie - w Krakowie w Galerii Kazimierz jest stoisko z tymi czekoladkami. Jeśli poważnie myślisz o takim biznesie - zapraszam do Krk-a - przed sklepem z czekoladkami jest akurat ławeczka - można siedzieć i liczyć klientów, zaś duże przeszklone witryny umożliwiają okładne oszacowanie wartości zamówienia. (Zasadniczo mogłabym nawet podpatrzeć to dlaCiebie...hmmmm zapłaciłbyś mi powiedzmy - w pralinkach :) Pozdrawiam
ja uwielbiam belgijskie marcepany - są pyszne i wygladają pzrepieknie! :)
nie pamietam już cen, bo dawno nie kupowalam.. ale mysle ze musalbys sprawdzic ile wychodzi za sztuke, bo z tego co pamietam kupowalo sie na sztuki takie pralinki i np. ile by wyszlo za 5 sztuk - bo to w razie czego - ladnie opakowane, juz mogloby byś jakimś upominkiem malutkim.. sobie samym nieststy zadziej robimy takie przyjemnosci chyba, jak kupno drogich czekoladek.. częściej komuś ale widok "galerii czekoladek" jest tak pzrepyszny ze moze wcale nei tak trudno by było nauczyć polaków wpadać na takie czekoladki na sztuki.. ale zdecydowanie w duzym meiscie i to w reprezentacyjnym jego punkcie... no i cena jest bardzo waza. wiec najpierw sprawdz ile zeta za sztuke i popytaj ldzi czy by tyle dali (60zł za kg niewiele mi mowi)
Jesli chcesz mozemy podyskutowac na temat sprzedazy tych czekoladek,moge zaoferowac fajne wkladki(jak do bombonierki) na rozne czekoladki,potem to jakos fajnie pakowac i sprzedaz gotowa-choc oczywiscie wiem ze to trudna sprawa,ale do zrobienia.
Pewnie! Ze swego otoczenia znam kilku wielbicieli pralinek! Jak już się zdecydujesz daj znać. Chyba znalazlbym kilku odborców :)
Beligjskie pralinki są przecudne w smaku - niebo w gębie po prostu. Kilka lat temu w Gdyni natrafiłam na sklepik, pamiętam, że były drogie i niestety sklepu juz nie ma (był w dużym centrum handlowym...) :(
|
|