|
Bez ryzyka zadnego |
Bez ryzyka zadnego
Biznes Forum
‹ Banki, lokaty, kredyty
‹ Lokaty
Autor
Wiadomość
Witam, mam do dyspozycji 15 tys. zlotych, chcialbym zeby moje pieniazki w jakis sposob na siebie zarabialy, bez ryzyka zadnego, ze cos strace.Co mi radzicie? Potrzebuje konkretow. Pozdrawiam i dziekuje
Lokatę.
ale jaka mam wybrac?
Najlepszą. lokaty.php
Ja znam rozwiazanie lepsze niz lokata bankowa z gwarantowanym zyskiem min 12%. Jest to program skandii multiportfel.
mozesz cos o tym opowiedziec?
A który z portfeli polecasz? Czy już polecacie powrót do funduszy akcyjnych? Czy w twojej propozycji znalazły by się jakieś fundusze inwestycyjne, akcyjne, czy mieszane - zrównoważone? Ciekawie mnie, bo ostatnio faktycznie coraz częściej pojawiają się z powrotem reklamy funduszy inwestycyjnych: mam tu na myśli choćby ostatnią kampanię Union Investment w TVN24.
Czy podsumowując, powrót do akcji?
Zapomniałeś Mateusz o bonach skarbowych oraz obligacjach skarbu państwa.
Dla kwoty 15.000 świetnym rozwiązaniem jest inwestycja z gwarancją kapitału. Inwestycja trwa 4 lata. Brak podatku Belki od zysków kapitałowych.
kontakt na mail (w zakładce profil) lub telefonicznie 603287653 pozdrawiam
podatek belki jest tylko odroczony
a tak możemy sobie transferować między funduszami bez podatku belki i opłat wstępnych do funduszy. By zainwestowć pieniądze musisz wiedzieć na jaki okres. Coraz ciekawsze są propozycje lokat strukturyzowanych i funduszy hedgeingowych. Musiałbym znać cel inwestycji i twoją skłonność do ryzyka
Co do zasady to nie ma inwestycji bez ryzyka, ale oczywiście można je zdecydowanie ograniczać. Obecnie lokata wydaje się atrakcyjnym rozwiązaniem, tyle tylko, że aby uzyskać korzystne rozwiązanie to należałoby zainwestować spore pieniądze. Radziłbym przeczekać z gotówką zainwestowaną w jakiś elastyczny produkt finansowy i w odpowiednim momencie przekonwertować środki na atracyjniesze cele.
Teraz mamy już polisolokaty na 9 procent w skali roku.
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|