Witam serdecznie a Biznes Forum.
Zapraszam do dyskusji na temat importu towarów z Białorusi.
Interesuje nas wszystko związane z prawem polskim jak i białoruskim: podatki, cło, dokumentacja.
|
Białoruś - import towarów |
Białoruś - import towarów
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Import/Eksport
Autor
Wiadomość
Witam serdecznie a Biznes Forum.
Zapraszam do dyskusji na temat importu towarów z Białorusi. Interesuje nas wszystko związane z prawem polskim jak i białoruskim: podatki, cło, dokumentacja.
Czy komukolwie udało się import drewna z Białorusi lub Ukrainy?
Zalezy co importowac palety, drzewo moze by sie oplacalo pozdrawiam Marzena
Mysle ze drewno oplaca sie importowac jesli sie na nie znajdzie zbyt choc niedawno na jednym z portali zobaczylam ze ktos chcial kupic chyba 65tys. lub 60 tys. metrow chyba sosny rocznie ta osoba jak pokrywa koszta transportu to sie oplaca a jak jest np. o 30 procent taniej to jeszcze bardziej.Sa firmy co importuja z ukrainy napewno wiem gdzie jest portal gdzie kupija i tez nawet za granice.Wazne jest jakie sie ma drzewo ,ew, zobaczyc na jakie jest zbyt ,skalkulowac cene by ci sie oplacilo.Najlepiej jest za granice sprzedac choc tez tam patrza na cene,pozatym drewno opalowe,brykiety na to tez sie znajdzie zbyt jesli sie zna jezyki obce to dasz sobie rade .Marzena
Jesli chodzi o import okraglaka z bialorusi to jest to bardzo ciezkie, bo drewne na bialorusi zajmuja sie organizacje przestepcze...
Ja nawiązałem kontakt o drzewo -byłem tam a ostatnio był w Polsce kontrahent twierdzący że załatwi temat ale na razie sprawa się ślimaczy- ale ceny sa atrakcyjne
A troszke mi sie przypomnialo wszystko raczej zalezy od ceny towaru czy bedzie oplacalne w danym kraju, czasami ogladam rozne portale i np. na zboze na pasze jest popyt,pozatym jesli parkiet ,panele podlogowe itp. domki drewniane sa tansze to mozecie je sprzedawac nie tylko w polsce.Ja sama bym kupila taniej niz drozej wy chyba też.Pozatym jesli spozywcze produkty jak olej,cukier kryształ,itp jesli sa tansze niz w Polsce tez polecam ,moze obuwie,mleko,.A wlasnie jak tam u was z mlekiem bo niedawno mialam klienta ktory chcial kupic kazda ilosc mleka .A jesli chodzi o mnie to nie mam firmy choc wiem troche gdzie sa rozne instytucje ktore pomagaja w nawiazywaniu kontaktow ,najlepiej jak sie zna jezyki obce.Ale warto dac np. 100 zl miesiecznie jak pomoga wam w znalezieniu kupcow na wasz towar .Napiszcie co wy na to ja bym chcieła zeby powstała taka firma jedna ktora by pomagała w nawiazywaniu kontaktow z krajami z całego swiata,moglabym ew. płacic np. 1000 zł rocznie jesli były by efekty pozdrawiam Marzena
Witam interesuje mnie import z Baiłorusi parkietu,paneli podłogowych.Orientuje się ktoś w tym temacie?
Prosze o pomoc.
Ja wprawdzie zaglądam tu i tam i to co ci proponuje to różne portale gdzie sie zamieszczaja firmy które chca kupic lub sprzedać,płaatne i nie,pozatym izby gospodarcze wiecej ew. napisz na maila .Ale wszzedzie paatrza na cene,a ty mieszkasz na Białorusi pozdrawiam Marzena
Pomoc w kontaktach biznesowych na Białorusi typu import export czy zakładanie firmy oferuje portal bialorus. com. pl.
Jeśli ktoś myśli poważnie o prowadzeniu działalności gospodarczej w tym kraju to lepiej dobrze się do tego przygotować bo pomyłki mogą sporo kosztować (stres, pieniądze). W grudniu organizują seminarium na temat możliwości handlu i inwestycji. Z tym, że spotkanie będzie w Warszawie a nie w Poznaniu :-(
Witam
Jestem zainteresowany sprowadzaniem z Republiki Białoruś nestepujacych gotowych produktów: notesy, notatniki, kalendarze oprawione w naturalna skore, zestawy, butelka + kieliszki oprawione w skore, piersiowki oprawione w skore, papierosnice oprawione w skore, itp Ponadto planuje swiadczyc uslugi introligatorskie polegajace na oprawianiu ksiazek w skore. Ksiazki z Polski byly by wwozone do Republiki Bialorus tam oprawiane w skore i przywozone spowrotem do klienta do Polski. Probowalem skorzystac z kalkulatora taryfowego, oraz kodów ISZTAR 2 niestety na tej podstawie nie jestem w stanie okreslic wysokosci oplat celnych ponieważ jest to niejednoznaczne i kompletnie nieprzejrzyste. Uprzejmie prosze o informacje jakie stawki celne byly by stosowane w tego rodzaju dzialalnosci?
trochę się znam na zasadach handlu z Białorusią mój numer 664 515 604 darek
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|