|
Bielizna KEY |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam. Miałem już kilka pomysłów ale teraz w głowie siedzi mi sklepik z bielizną.Mieszkam w mieście 15 tyś.Jest sklep Italian Faschion(jeśli dobrze napisałem) i jeden gdzie jest wszystko i nic.Był kiedyś triumph przez kilka lat ale już go nie ma.Ludzie nie mają kasy na drogą bieliznę a key jest jakościowo dobry i nie jest taki drogi. Dzwoniłem do Key-a w tej sprawie.Pani odesłała mnie do przedstawiciela firmy na woj. mazowieckie.Osoba ta jest z kolei przedstawicielem hurtowni w Warszawie która ma podpisaną zapewne umowę z Key.Pan z kolei powiedział że muszę zaopatrywać się tylko u Nich.Dostanę jakąś podświetlana reklamę, wieszaki, stojaki i może ladę. Co mnie zdziwiło że na początek zaproponował żeby zatowarować za 1500zl co wydało mi się śmieszne ale On powiedział że ostatnio zatowarowywał komuś sklep to za 7000 gość nie wiedział co już ma brać. Więc za 5000 na początek wydaje się być odpowiednie.Doradził też żeby mieć coś w stylu skarpetki, rajstopy, i sezonowo czapki, szaliki i rękawiczki.Lokal mam ok 30 mkw ale myślę że na początek wystarczy. Co myślicie o tym biznesiku? Może ktoś wie jaką mógłbym osiągnąć sprzedaż dzienną czy miesięczną(ilość) i jakie są marże na tym asortymęcie? Z góry dzięki za wszystkie wypowiedzi i komentarze, które są bardzo cenne dla takich osób jak ja. Pozdro
|
|