|
Big stAr lub house |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam zakładam sklep big star lub house dowiadywałem sie co i jak i wychodzi mniejwiecej tak musze wynając lokal zatrudnić pracowników i podpisuje umowe przy obydwu sklepach towar kosztuje od 150-200 tys w zalezności od powierzchni podobno sprzedaje sie w około 3 miesiace ( marża przed wyprzedażą śr 100-150 % po wyprzedazy 80-100%) Co wy na to?
Tak optymistycznie chyba nie jest, bo jest bardzo duża konkurencja.
Prawdopodobnie wszystkie dobre miejsca na tego typu sklepy są już zajęte. Co do tego co wybrać bs czy house, ja bym wybrał house. Wydaje mi się, że bs jest przejedzony, i ma mniejsze obroty, ale to tylko moja subiektyna opinia, być może się myle;)
a ja na to, że big star to niezły shit. Spodnie się spierają, bluzy wyciągają jednym słowem gówno. Nigdy więcej nic nie kupię tej marki.
big star to shit, house modny wciaz lecz tez sie przejada a ceny kosmiczne.moze pochodz po miescie i zobacz w jakich sklepach jest najwiecej ludzi?chyba ze takie rozeznanie juz zrobiles. ja ilekroc ide do h&m to w kolejce mnie nerwica strzela :lol: duzo ludzi bo i ceny niewysokie a towar jakosciowo dobry.
pozdrawiam
a jest u ciebie reporter, reserved ?? moze cos z tych rzeczy
No jest jeszcze jedna propozycja a mianowicie sklep deep jest to marka bardzo dobra marże takie same jak w pozostałych sklepach a nietrzaba kupować własnego towaru http://www.franchising.info.pl/ tam wszystko pisze że towar pozostaje własnością semaxu do momentu sprzedaży ale teraz niewiem jaki zysk dlamnie z tego czy cała marza czy jak? No ale wsumie to i tak sklep wychodzi o połowe taniej niż bigstar a nie jest jeszcze taki przejedzony jak big star co wy na to?
u mnie w jaworznie jest taki sklep FASHION HOUSE (outlet) i tam sprzedaja towar drugiego sortu choć w bardzo dobrym stanie bardzo dobrze to widac w najwiekszym sklepie z jeansami wranglera , lee , levisa gdzie czasem brakuje towaru w jeden dzień po dostawie , tam codziennie jest kupa ludu i mają też duże obroty malo tego sklep jest na uboczu miasta a ludzie i tak jada zeby sobie kupić jeansy i weź moze pod uwage to ze oryginalne ale bez skazy jest drogie a oryginalne ze skaza ktorej w wiekszosci przypadkow nie widac jest o wiele tansze też sie kiedyś nad zastanawialem i jakie plusy ma taka firma
ludzie kupia bo to jest oryginalnie stosunkowo nie drogie i dobre tutaj uwazam ze lokalizacja nie jest najwazniejsza rzecza w tym przedsiewzieciu tylko dobry PR i rozleklamowanie tego typu sklepow sam widze ilekroć tam jestem że jest tam pelno osob z krakowa wroclawia czy też czestochowy a nawet czech.... uwazam ze jest to dobry pomysl na biznes tylko trzeba by bylo sie dowiedzieć gdzie dostać takie jeansy dobrych firm ze skaza i ruszac
Tak mieszkam w katowicach i też jeżdże to fashion hause wszystko tanio ale np w katowicach jest dużo sklepów big star i takich innych i nigdy niewiedziałem żeby pusto było a wy?
A ja zawsze myślałem, że marża to jest procent od przychodu, który jest dla nas zyskiem. To jak może być większy niż 100%? No chyba, że lama ze mnie i się myle. Proszę o odpowiedź specjalistów...
no okej ale ile ludzi kupi coś w ciagu dnia np. w bs przy dworcu w k-ce a ile kupi w FH chociaz tu mozna sie spierac o powierzchnie ale wiesz i tak gdzie lepiej wychodza z kasa pozdro
no myśle że dziennie te 100 osób kupi cos średnio ludzie wydają w takim sklepie 50zł ( zazwyczaj około 100-200 ale powiedzmy ze bedzie troche mniej niz 100 osób kupujacych)
Marża brutto to suma przychodów ze sprzedaży, pomniejszona o koszty sprzedanych towarów. Wiec marza jest wyrazana w zł (lub innych walutach). W procentach to mozna wyrazic wskaznik relacji marzy brutto do przychodow, czyli (przychody-koszty)/przychody wiec ten wskaznik nie moze byc wiekszy niz 100%.
Witam, pracowalem w sklepach Big Star i musze przyznac ze bardzo wiele zalezy od lokalizacji. Przy dobrej lokalizacji w miescie ok.300 tys. utarg dzienny wynosi w dobre dni 10 tys. a dobrych dni jest sporo. Poza tym wlascicielka otworzyla w tym samym miescie drugi sklep wiec nie jest zle jesli chodzi o zainteresowanie marka Big Star.
Tak a woóle coraz wiecej luidzi dostrzega plusy markowych ciuchów może sa droższe ale za to bardzo wysokiej jakości
|
|