|
BILBORDY REKLAMOWE |
BILBORDY REKLAMOWE
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam, posiadam rogowa dzialke przy ruchliwej trasie w moim miescie i od pewnego czasu zastanawiam sie czy by nie warto ustawic tam bilbordow reklamowych, jednak nie posiadam na ten temat zadnych informacji. Moze jest ktos kto wie cos na ten temat i mogl by pomoc? mniej wiecej ile miesiecznie za taki jeden bilbord mozna brac? u mnie weszly by ze 3-4. dzieki i pozdrawiam :D
W dobrym miejscu klient zapłaci nawet 15zł/dzień bez VAT. Musisz tylko postarać się o dobrą widoczność i reklamę.
Mam znajomego ktory trudni sie czyms takim, ma 5-6 reklam na terenie miasta, od kazdej zbiera 400-500 zl miesiecznie,musisz jednak wziasc pod uwage koszty wyprodukowania takiej tablicy koszt okolo 1.5-2 tys zł. jesli tylko u siebie na dzialce to odpada ci koszty dzierzawy pola pod to,konieczna i oczywista sprawa jest posiadanie dzialalnosci gosp
witam!mam 3 reklamy na dzialce ale malo placa bo po 160 zl za sztuke!i mysle zeby zmienic firme ktora to wynajmuje lecz nieznam zadnej innej jak stroer moze znacie jakies inne dobre firmy bo duzo sie pisze ze sie dostaje po 400 500 zl.a tu za 3 mam tyle wiec chyba warto zmienic.mieszkam w poznaniu i miejsce jest naprawde bardzo ruchliwe:-)
Ja również mam działkę przy trasie szybkiego ruchu (w Radomiu) przy rondzie i poważnie myślę o wybudowaniu tam kilku bilbordów. Ale zupełnie nie wiem na jakie bilbordy jest największy popyt (mam tu na myśli ich rozmiar). Słyszała, że w Radomiu nie ma dużych nośników (większych niż 5x2m.) I czy to się wogóle opłaca?
Informacja poniższa, że 400-500pln od sztuki niewiele mi mówi bo nie wiem od jakiej powierzchni. Może ktoś może mi podpowiedziec: 1) ile można wydusić z banera o powierzchni 5x2m., a ile z takiego 12mx6, 2) czy raczej wybudować więcej małych nośników, czy też mniej ale większych, 3) na jakie nośniki jest największy popyt i czy wogóle w Radomiu jest popyt na takie rzeczy, 4) gdzie zamówić takie nośniki, kto robi to dobrze i za optymalne pieniądze, 5) z jaką firmą reklamową nawiązać współpracę aby póżniej te banery miały obłożenie. A może tą powierzchnię gruntu po prostu wynająć firmie, która profesjonalnie zajmuje się takimi rzeczami (ale z tego kasa pewnie będzie marna). pozdrawiam M
A za jaką powierzchnię jest ta cena?
dzierżawie działkie w Warszawie również interesuje mnie postawienie bilbordów. Jedna z firm reklamowych zaproponowała mi postawienie bilbordu o wymiarach 6m/3m ale w zamian chcą wykorzystać powierzchnie reklamową (poddzierżawa) płacą 3000 zł rocznie. Myśle,że to mało. Co o tym myślicie?
Jeżeli już jesteśmy w temacie bilbordów to chciałem zapytać czy miał ktoś doczynienia z bilbordami przesównymi tzn. z takimi które oprezentują dwa-trzy obrazy zmieniając sie co kilka sekund. Może ktoś wie gdzie kupić takie cacka:). Za pomoc odwdzięczę się.Pozdrawiam.
Witam, posiadam 2 działki przy autostradzie, chętnie postawie kilka bilbordów, mam więc dwa pytania...
-jakie są rozmiary bilbordów(czy są jakieś wytyczne) -jakie papiery należy posiadac, by móc taki bilbord postawic i gdzie to załatwic?
standardowe rozmiary - 504x238 - i tutaj uwaga dokladnie taki rozmiar nie zadne 500x200 czy 500x250. Ew rozmiar 600x300
bardziej popularny jest 504x238 wtedy mozesz zalapac jakies reale, lidle itp. na 600x300 wisza raczej troszke dluzsze kampanie (pieniazki wieksze ale wszystko zalezy od lokalizacji w twojej moze lepiej sie sprzedac 504x238 a gdzie indziej 600x300). Jesli masz swoja dzialke to mozesz stawiac bez zadnych papierow. Jak cos to moge polecic firme produkujaca tablice w naprawde dobrych cenach ale to na prv bo zaraz napisza ze reklame komus robie. pozdro
Słuchajcie, ja posiadam działkę przy drodze w Szczyrku, w miejscu najbardziej odwiedzanym przez turystów i lokalne osoby, to jest przy hipermarkecie "Biedronka". Jeśli ktoś jest zainteresowany postawieniem takiego bilbordu to napiszcie PM. Jeden jest pod wynajem, można postawić drugi, Dodam także że zajmuje się poligrafia i grafiką więc przygotuje nawet projekt takiego baneru dla osoby zainteresowanej.
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|