|
Biopaliwa jaka dotacja ? |
Biopaliwa jaka dotacja ?
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Dotacje Unijne, Dotacje z PUP
Autor
Wiadomość
Wieć mieszkam w miejcowośći poniżej 5 tys i mysle właśnie o otworzeniu firmy ktra bedzie zajmowała sie tłoczeniem rzepaku i pozniej przerabainiu go na bio - diesel . ze wstepnych obliczen koszt tej inwestycji to 100 tys zł o jaką dostacje mogą sie uiegać myśle o zatrudnieniu 1-2 moze 3 osob . Kiedy się dofinansowania ?? I z jakich programów moge korzytstać ??
Po pierwsze: czy masz środki na tą inwestycję? Mogą być własne lub z kredytu.
Własnych nie mam za duzo 10 tys a reszte z kredytu innej mozliwosci nie widze
A zdolność kredytowa jest? Aby w ogóle myśleć o dotacji musisz zapewnić prawidłową realizację inwestycji (czyli także jej sfinansowanie w 100%).
O To się nie martwie ;] Mam dom warty około 400 tys ;] I bardzo dobrą historie kredytową ;]
Możesz przede wszystkim skorzystać z działania 10.5. PO IŚ Wytwarzanie biopaliw ze źródeł odnawialnych. Jest jedno ale, minimalna wartość projektu – 20 mln PLN :-)
Możesz także starać się o wsparcie z 3.2 PROW - to idealnie wpisuje się w wielkość Twojego projektu. Możesz także poszukać czegoś w RPO Twojego województwa - może będzie tam jakieś działanie, które będzie pasowało.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Biopaliwa jaka dotacja ?": - Dotacja ... ale jaka ? - Jaka dotacja? - Jaka dotacja - Jaka dotacja z UE dla mnie? - jaka dotacja dla absolwenta?
• Strona 1 z 1
|
|