|
BIOTON i LUBAWA |
BIOTON i LUBAWA
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ GPW
‹ Rekomendacje
Autor
Wiadomość
Jak myślicie? trafne inwestycje?
Ja jestem zdania że warto się bliżej przyglądać,a inwestycje będą opłacalne raczej po dłuższym okresie czasu...
Takie jest moje zdanie:) pozdrawiam
o dłuższym okresie czasu też myślę. Lepsze to niż fundusze inwestycyjne. Mam nadzieję... ;) Jestem początkującym inwestorem.
co do biotonu jakieś znaczenie miała ta informacja:
http://www.bankier.pl/wiadomosc/DM-BZ-W ... 08263.html
Ja gdzieś czytałem ma zamiar na skalę przemysłową produkować biopaliwa. Nie pamiętam dokładnie o co tam chodziło. Jak masz zamiar inwestować na dłuższy dystans to polecam "Dom Development" , firma ta zajmuje się budową mieszkań. Jak wiadomo ceny nieruchomości idą szybko w górę, to akcje tej firmy też będą drożały...
Bioton i Lubawa to smierdzace papiery. Biotonem mozna jeszcze powalczyc ale lubawa szkoda czasu. Ale jak lubisz wyrzucac kase w bloto kupuj:)
Minal prawie tydzien od mojego postu bioton i lubawa nadal stoja w miejscu. Wiec przez ostatni tydzien nie dalo sie na nich zarobic tylko stracic. Sa o wiele ciekawsze spolki:)
Jak widzicie wyszlo na moje w momencie pisanie postu bioton oscylowal w granicach 3 zl Dzis kosztuje 2.28 a wiec przez miesiac moza bylo stracic powyzej 20%. Mam nadzieje ze wyszliscie z biotonu bo teraz ten papierek nie rokuje najlepiej. Pozdrawiam
Przeczytajcie sobie pierwsze posty z tego watku. Ludzi pisali w listpadzie ze dobra inwestycja. Minelo pol roku i bioton kosztuje sporo mniej niz w listopadzie. Zobaczcie jak inne spolki urosly w tym czasie. Ja zawsze bede pamietal wrzawe na biotonie kiedy kosztowal powyzej 3 zl i kazda informacja jaka sie pojawila powodowala lawine postow na wielu forach typu jedziemy na 10 zl. Ludzie zapakowali sie z kredytami. Teraz zostani z niczym. Kupujcie z glowa.
Ja bym sie jeszcze wstrzymał jakiś czas. Od listopada 2006r. bioton jest w trendzie długookresowym spadkowym i chociaż od maja tego roku widoczna jest pewna stabilizacja to jednak ma ona tendencje do powolnego opadania. Poczekaj na przebieg wydarzeń, ale to tylko moja opinia.
Natomiast w kwestii przywołanej w linku rekomendacji ze strony bankier.pl to radze podchodzić do tego typu informacji i porad z dystansem - sam sie już przejechałem na tych rekomendacjach. Co oczywiście nie oznacza, że żadne nie mają pokrycia - przykładowo w marcu bankier podał rekomendację jednego z domów maklerskich, która mówiła, aby kupować akcje intercars i od publikacji tej informacji kurs akcji wzrósł o 100zł (ok. 200%), natoamist tego samego dnia pojawiła się rekomendacja kupuj dla agory i od tego czasu akcje tej spółki ani razu nie przekroczyły ówczesnego poziomu.
Trzeba kupowac z glowa a nie kierowac sie emocjami. Tu nie chodzi tylko o bioton ale o kazda inna spolke. Kilka osob kupi pozniej nakreca sie wzajemnie a z tego zwykle nic dobrego nie wynika. Kilku mojch znajomych kupilo duze pakiety biotonu powyzej 3zl. Przekonywalem ich jak moglem ze to bardzo zle posuniecie. Ale codziennie czytali setki postow na bankierze i innych forach. Racjonalne argumenty do nich nie trafialy. Choc nie raz im doradzalem i bardzo dobrze na tym wyszli, tym razem postanowili kierowac sie emocjami. Coz zamrozili pieniadze i teraz czekaja od pol roku na wieksze wybicie zeby pozbyc sie pakietow.
bioton...shit jakich malo...przez ostatnie spadki cena zrobila sie dosc atrakcyjna...ale tak czy siak jestem za Gantm...do konca roku 100 a na wiosne jak rusza budowy itp to UP UP UP...
No i co teraz powiecie o Biotonie? Idzie w górę aż miło (chociaż dzisiaj jak na razie nie jest tak różowo) Wszystko przez to że Krauzemu odpuścili winy. Zobaczymy co będzie dalej. kupiłem po 90 groszy i zastanawiam się kiedy najlepiej zrealizować zysk.
• Strona 1 z 1
|
|