|
Bioton !! |
Bioton !!
Biznes Forum
‹ GPW
‹ GPW - Giełda Papierów Wartościowych
Autor
Wiadomość
Witam co sądzicie o spółce Bioton, czy szykuje się wreszcie jakiś większy wzrost tych akcji bo jak wynika z wskaźników technicznych to wiele z nich wskazuje na wzrosty w najbliższym czasie ?
Ja bym sie jeszcze wstrzymał jakiś czas. Od listopada 2006r. bioton jest w trendzie długookresowym spadkowym i chociaż od maja tego roku widoczna jest pewna stabilizacja to jednak ma ona tendencje do powolnego opadania. Poczekaj na przebieg wydarzeń, ale to tylko moja opinia. pozdrawiam
Albo kup i czekaj - czas pokaże:)
Też się nad tym zastanawiałem - pewnie niedługo będą stabilne wzrosty... Ale nie zaryzykowałem - wybrałem elektrim i.... odrabiam straty:)
idzie bessa,nie korekta.Dajcie spokój z inwestycjami w spółki wig20
Kupujcie Bioton, niedługo odbicie (o ile w najbliższym czasie giełda przestanie tak lecieć w dół)
Bioton rozpoczyna wędrówke w góre :)
Trade jak widzisz nie zawsze wskazniki techniczne sie sprawdzaja. Za proste by to wtedy bylo. Kazdy by zarabial. Na szczescie oprocz wskaznikow istnieje jeszcze mnostwo innych rzeczy, o ktorych malo ludzi ma pojecie. Kiedy pisales swoj post Bioton kosztowal powyzej 1.8 o ile dobrze pamietam kurs. Teraz 1.5. Od dawna przestrzegalem przed kupnem biotonu ale ludzie garna do tego papierka. Nie wiem czemu. Moze uslyszeli, ze bioton da zarobic. Pewnie na biotonie mozna byla naprawde ladnie zarobic ale to bylo bardzo dawno temu.
Podgrzybek pisze, ze idzie bessa i trzeba omijac spolki z WIG20. To bardzo ciekawa teoria. Zerknij jak dzis zachowuje sie indeks WIG20 (-0.6) i sWIG80 (-3.3) Black 'n' White chyba ogladamy inne notowania skoro ty widzisz wedrowke w gore. Jak sie zachowa kurs biotonu. Szczerze nie wiem. Nie zajmuje sie teraz ta spolka. Kiedys mialem te akcje ale to bylo dawno temu. Jak w tamtym roku pisalem ze bioton moze kosztowac ok. 1.8 ludzie sie smiali i pisali bioton jedziemy na 10 zl. Teraz zmienili nicki i zachwalaja co innego. Powiem szczerze ze zejscia na 1.5 sie nie spodziewalem.
Też myśle, że za góra 2 tygodnie Bioton będzie 30-40 gr wyżej i będzie rosnąć nadal
Bioton po 1,14 i nic nie wskazuje na najbliższe wzrosty. Jeszcze troche i spełnią się czarne scenariusze niektórych, że Biot będzie po złotówce. Ja sie ciesze, tanie zakupy będą.
DEV narazie to bioton kosztuje ponizej 1.1 a ponad tydzien juz minal jakos nie widze zeby niedlugo wskoczyl do przewidywanych przez ciebie poziomow czyli 1.5 plus 30-40 groszy. To prawie 80% wiecej niz obecnie.
Możesz wyjaśnić jak odrabiasz straty na Elektrimie. Ta spółka leci dziś również w dół. Przed 10-ma dniami akcja była w okolicy 10 zł, dziś jest to ok 5,35 zł. Na dodatek spółka ogłosiła upadłość. Co prawda to raczej wybieg taktyczny, ale napawa dużym niepokojem.
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|