Witam wszystkich! Chcialbym otworzyc biuro kredytowe i ubezpieczeniowe , ale raczkuje w danym temacie....
Czy ktos wie jak sie do tego zabrac..?
Czy to jest oplacalne? :wink:
Jakie sa wymagania finansowe?
Za wszystkie informacje z gory dziekuje!!
|
Biuro kredytowe i ubezpieczeniowe? Czy to sie opłaca? |
Biuro kredytowe i ubezpieczeniowe? Czy to sie opłaca?
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam wszystkich! Chcialbym otworzyc biuro kredytowe i ubezpieczeniowe , ale raczkuje w danym temacie....
Czy ktos wie jak sie do tego zabrac..? Czy to jest oplacalne? :wink: Jakie sa wymagania finansowe? Za wszystkie informacje z gory dziekuje!!
Witam ja też jestem zainteresowany tym tematem. Mógł by ktos napisać czy to dobry pomysł? Jak to wygląda realnie i z jakimi firmami pośrednictwa kredytowego współpracowac??
chciałabym sie dowiedziec jak można założyć biuro kredytow. Co dokładnie jest potrzebne?
Witam,
Chciałbym zaproponować stworzenie strony internetowej do każdego rodzaju działalności/usług, jeśli jesteście Państwo zainteresowani proszę o kontakt na mój adres e-mail. Internet to najprostrzy sposób dotarcia do klienta, a także klient może szybciej i wygodniej znaleść to co go interesuje. Koszt stwożenia strony nie jest wysoki mieści sie w granicy do 120zł A tak na marginesie jest to opłacalne i to bardzo moja znajoma ma biuro i mówiła że bardzo dobrze prosperuje
dobry pomysl,tez o tym myslalem,ale trzeba zwrocic uwage na miejsce tego jest juz duzo takich biur wiec musisz trafic dobry punkt w duzym miescie,no tylko tak mysle. Ale tez jestem ciekawy co trzeba zrobic i z jakim bankiem zeby takie biuro ruszyc??????
Jeżeli chodzi o kredyty to z miesiąca na miesiąc jest coraz gorzej...
coraz mniej klientów, do takich biur coraz częściej trafiają osoby z negatywnym bikiem i migiem, z małymi szansami na jakikolwiek kredyt. Jeśli jest ktoś z województwa lubuskiego (lub dolnośląskiego z miast ościennych z woj. lubuskim) zainteresowany otwarciem takiego biura, proszę pisać na PW lub dzwonić na tel 607 255 252, to pomogę a może nawet wspólnie stworzymy sieć takich biur. Ja w chwili obecnej posiadam kilka biur, ale jak już wspomniałem czasy kredytów się powoli kończą... Pozdrawiam
Witam, ja od 2009 roku prowadzę biuro kredytowo-ubezpieczeniowe w Trójmieście.
Zeby rozpocząc taka działalność trzeba znaleźć dobry punkt ! Złożyć dokumenty dot. nadania NIP'u REGON'u, WPISu DO EWIDENCJI. Następnie trzeba znaleźć osobę która prowadzi taka samą działalność i chce podpisac z wami umowe współpacy na np 1/16 etatu! Banki obecnie ne podpisują umów z indywidualnymi osobami!!! Czyli formalnie pracujesz u "niej" a tak naprawdę sam na siebie zarabiasz znajdujać kilentów oraz finalizując umowy kredytowe. Czas oczekiwania na KODY dostępowe do banku to ok 1 - 1.5 miesiąca Przeciętnie prowizja waha się od 4% do 9% kwoty kredytu gotówkowego netto. Jeżeli chodzi o ubezpieczenia trzeba mieć licencje KNF'u. Każdy ubezpieczyciel conajmniej raz w miesiącu robi szkolenie aby móc dostać licencje. Trzeba sie poprostu dowiedziec:) Mozna być multiagentem ubezpieczeniowym bądz mieć wyłącznosc na jednego ubezpieczyciela. Wg mnie taki biznes jest opłacalny, tylko trzeba odpowiednio wcześniej wszystko załatwić. Ja za rok może dwa mam zamiar otworzyć do b kredytowo ubezpieczeniowego biuro nieruchomości !!!!!
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|