|
Biuro Podróży w Centrum Handlowym |
Biuro Podróży w Centrum Handlowym
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Chciałbym w przeciągu miesiąca ruszyć z otworzeniem w moim mieście biura podróży. Lokal wynajmowany ok 10m w nowym Centrum Handlowym (kolos) i tutaj pojawiły się małe obawy czy wyrobię na opłaty,inwestycja trafiona? Jak myślicie lokalizacja w takim miejscu będzie udana? Może dodam sprzedaż ubezpieczenia turystycznego? Pozdrawiam
Musisz minimum zabezpieczyć się na 6m-c do przodu ( opłaty ) za nim wgryziesz się w rynek. Usługi turystyczne są coraz tańsze więc klientów będzie przybywać .Czy masz doświadczenie w tej branży ?
W Bydgoszczy w centrum handlowym musisz zapłacić min 1 tys zł na metr kwadratowy. Jeśli u Ciebie jest podobnie to musiałbyś zarobić 10 tys na miesiąc na sam lokal. Może być ciężko.
Dzięki za szybką odpowiedź, doświadczenie posiadam wieloletnie. Zaczynałem od pilota wycieczek aż krętą drogą do góry:) Teraz nadszedł czas na samorealizacje. Wykorzystam tutaj swoje kontakty i znajomości tak aby klienci mieli szeroki wybór ofert. Zastanawiam się jeszcze nad sprzedaża ubezpieczeń turystycznych tylko problem pojawia się jaką firmę wybrać i co trzeba zrobić aby je sprzedawać( kursy ,szkolenia itp.) Co myślicie?
Jak nie zobaczę na papierze, że jest 1000zł/m2 to nie uwierzę, trochę się interesuję i w życiu nie słyszałem o takich stawkach. Przeciętne stawki to ok 40 euro / metr 2 plus opłata eksploatacyjna. Pozdrawiam
napisz prosze ile mieszkańców am Twoja miejscowość, ?
no i jak konkurencja wygląda ?
Komentujecie wątek założony 4 lata temu a autor logował się ostatnio w lutym 2009
Ostatnio temat galerii jak i biur podróży jest mi bliski dlatego też poraziła mnie informacja o stawce za metr w galerii w Bydgoszczy. Postanowiłem zabrać głos,( bez znaczenia kiedy post był napisany) ponieważ taką informację można traktować jedynie w kategoriach żartu.
Pozdrawiam,
Dokładnie, 1000zł/m2??? Orientowałem się w jednym z najlepszych centrów handlowych w Polsce (a przynajmniej jednym z najbardziej uczęszczanych ) i ceny były w zależności od lokalizacji w ch od 30-70e/m2. Także pisanie, że w Bydgoszczy czy gdziekolwiek kosztuje to 1000zł za m2 to żenada bo sklepy o powierzchni 50-70m zanim przygotowałyby sklep to mialyby długi na kilkaset tysięcy...
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|