Witam,
Mam pytanie dotyczące założenia biura usług turystycznych.
Mianowicie chciałbym otworzyć biuro zajmujące się organizacją wypoczynku w Polsce dla Ludności zamieszkujących Zjednoczone Królestwo oraz Stany Zjednoczone Aneryki i Kanadę.
Moja działalność miałaby wyglądć następująco:
-na stronie internetowej osoba zainteresowana ypełnia ankietę na podstawie której planuję jej wypoczynek w zależności od zainteresowań i oczekiwań...
-przesyłam ofertę do akceptacji po jej uzyskaniu zainteresowany klient przesyła kwotę na konto bankowe oraz przesyła podpisaną umowę.
-w Polsce organizuję wypoczynek ze wszystkimi atrakcjami zapeniam przewodników, wejścia do muzeów i inne.
Teraz moje pytanie brzmi jaką formę działalności pwinienem otworzyć i jak ją zarejestrować, ponieważ całość odbywać się będzie za pośrednictwem internetu i tradycyjnej poczty. A jeżeli chcę otworzyć biuro podróży muszę posiadać ilośletnie doświadczenie w obsłudze turystyki którego nie mam. Czy w tym momencie wystarczy jeżeli zatrudnię osobę która takowe wykształenie będź jest w czasie nauki? Jeżeli tak czy może to być osoba zatrudniona na bezpłatne praktyki? Początkowo firma musi zarabiać na siebie żeby opłaćić przynajmniej zus właściciela (wiem że jest możliwość mniejszego zusu dla przedsiębiorcy początkującego) oraz koszta związane z wykorzystaniem łącza i wykonanych połączeń telefonicznych. Dopiero po kilku miesiącach będę w stanie zapewnić jakąś pensję takiej osobie a sam dalej nie będę jeszcze zarabiał. Mam nadzieję że jest to możliwe. Bardzo proszę o szczegółową odpowiedź.