|
Biuro w chmurze |
Biuro w chmurze
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Twoja firma
‹ Firma
Autor
Wiadomość
Czy ktoś z Was korzysta z biura w chmurze? Zastanawiałem się nad umieszczeniem całego „sekretariatu” w chmurze i znalazłem kilka firm, które oferują dokładnie te usługi których potrzebuję. Zastanawiam się jednak jak wygląda takie coś w praktyce... czy ktoś ma z tym doświadczenia?
Jedyne z czym mi sie kojarzy biuro w chmurze to intranet.
Czy masz coś konkretnego na myśli? Ogólnopojęty SaaS (wspominasz o hostingu, voipie itp.) jest rozwiązaniem dobrym. Pod warunkiem, że masz stabilne łącze internetowe.
A jakie konkretnie usługi Cię interesują? Co dokładnie chciałbyś mieć w tym sekretariacie? Ogólnie usługi w chmurze to dobra opcja dla firmy. Możesz korzystać z wielu rozwiązań i aplikacji bez inwestycji w drogi sprzęt, czy oprogramowanie. No i nie jesteś wtedy związany z jedną, konkretną lokalizacją. Ja mam do czynienia z usługą Cloud2b - to nie jest to dosłownie biuro w chmurze, ale szersza usługa cloudowa, która oferuje nie tylko korzystanie z gotowych aplikacji, ale też możliwość zmieniania parametrów i tworzenia "własnej" chmury. Wydaje mi się, że coraz więcej firm decyduje się na podobne rozwiązania z racji tego, że w ogólnym rozrachunku chmura się opłaca i daje sporo możliwości, więc warto spróbować z tym biurem.
przeinęło mi się gdzies na stronie Alior Banku, że do ich oferty weszła usługa wirtualnego biura, co myslicie?
Przepraszam, że odpisuję tak późno.Pytałem wśród znajomych o tego typu usługi i bardzo polecał mi serwis smarto – cena ich usług nie jest zbyt wygórowana, a w tym mam wszystkie usługi o które mi chodzi.
może masz rację, juz kiedyś w podczas przeglądania przewinęła mi się nazwa tej firmy kilkukrotnie, być może coś w tym jest, ja cały czas jestem zaintrygowany ofertą ALior Banku, nie mam tam czasu nigdy podejść, a jednak lepiej dowiedzieć się na miejscu niż wirtulnie, orientujecie się w tym?
Zarówno Alior jak Smarto mają wirtualne biuro w technologii saas, ale żadna usługa się nie pokrywa. Wydaje mi się, że te dwa wzajemnie się uzupełniają. W smarto masz hosting, telefon, backup i antywirus, w aliorze masz office i aplikacje księgowe.
aha, brzmi nawet ok, ale jednak chyba mimo wszystko lepiej skorzytsać z usług Smarto, tak myślę
Ja korzystam z księgowości on-line.
Działa to właśnie w chmurze. Praktyczne, szybkie i technicznie sprawne. Mogę więc polecić :)
Z tym, że SaaS to raczej dostarczenie gotowych rozwiązań i można działać tylko w obrębie ich konkretnych funkcjonalności. Dla firm często poleca się usługi oparte o PaaS - większe pole manewru i możliwości wprowadzania własnej edycji, zmian parametrów itd.
a znacie taskbeat lub basecamp?
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Biuro w chmurze": - Czy opgrogramowanie w chmurze oplaca się małej firmie? - Kupię funkcjonujące biuro księgowe, biuro rachunkowe - Kupię funkcjonujące biuro księgowe, biuro rachunkowe - biuro projektowe - jak najefektywniej założyć biuro - e-biuro
• Strona 1 z 1
|
|