|
BIZES PLAN - stanie z wata cukrową na festynach |
BIZES PLAN - stanie z wata cukrową na festynach
Biznes Forum
‹ Twoja firma
‹ Biznes Plan wzory, przykłady
Autor
Wiadomość
Witam. Mam 21 lat i chciałabym założyć własną działalność - mianowicie stanie z wata cukrową na festynach. Czy pomógłby mi ktoś napisać biznes plan dla tego typu działalności??
Z całym szacunkiem ale na co potrzebujesz biznesplanu? Założenie działalności kosztuje w sumie kilkaset złotych, zakup maszyny do robienia waty cukrowej (nie wiem dokładnie) ale podejrzewam, że nie więcej jak 200-300 zł. Więc po co??? Żaden bank nie będzie chciał z Tobą rozmawiać a każda osoba, która na powaznie pisze biznesplany, nie przyjmie od Ciebie takiego zlecenia, chyba, że trafisz na domorosłego experta, który będzie chciał od Ciebie wyłudzić parę złotych.
Przy takiej "skali wydatków" proponuję: - jeżeli masz jakiekolwiek dochody - wziąć kredyt gotówkowy, - pożyczkę od znajomego, - pożyczkę od Tatusia z kieszonkowego Pozdrawiam, Piotr
Maszyna kosztuje ok 1500zl do tego dochodzi maszyna do popkornu czy prazyek 1700zl. Auto - bo czyms to trzeba wozic - prawda?? to nie jest tak hop. Osoba, ktora nie pracuje nie dostanie kredytu. A jak jest możliwość to można wziąść z urzedu pracy, a nie zaczynać od razu od konta z ujemnym stanem.
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|