|
Biznes dla chemika |
Biznes dla chemika
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Szukam pomysłu dla siebie na biznes. Kwota poczatkowa ok 10 tys zł. Jestem po chemii nieorganicznej na Politechnice Warszaskiej, w trakcie doktoratu. Doktorat jest z tematu, ktory nie da sie wprowadzic do produkcji. Na dzień dzisiejszy praca czysto teoretyczna.Nie interesuje mnie praca w instytucie naukowym albo w fabryce, tylko zarabianie na siebie a nie na innych. Ale to jak wszystkich tutaj :)
Jak chemia nieorganiczna to może jakies kryształy dla elektroniki :)
z takim kapitałem to kryształy dla elektroniki z lat 30-tych.
Myślę, żę michk76 zaakcentował swoją wiedzę aby naświetlić swoją sytuację, ale sądzę też, że nie trzeba się koncentrować wyłącznie na tym, że biznes ma polegać na zainstalowaniu szyldu "chemia (nie)organiczna - całodobowo" :smile:
Muszę jednak przyznać, że większość szablonowych pomyslów typu budka z odzieżą lub punkt ksero nijak tutaj nie pasuje. Może jakis >>patent<< na "coś chemicznego" zalegający w szufladzie u emerytowanego profesora starać się przełożyć na listę punktów zachęcających potencjalnego inwestora/firmę z branży do współpracy/zakupu, tudziez inne spełniające założenia z postu autora?
No to ja odpowiem, że równiez skończyłem studia na politechnice na wydziale chemicznym i wiem doskonale, że wszystkie badania prowadzone przez profesorów albo sa finansowane z grantów naukowych (czyli mają dać coś ludzkości), albo firmy same zgłaszaja się i finansują badania, ale wyniki zatrzymuja dla siebie. A jakis patencik z szuflady za swoje pieniązki wdrożyć nie ma sensu, bo pieniązki skończą nam się szybciej niż nam sie to może wydawać ;)
Sprawdź również podobne tematy:
- BIZNES PLAN, czym sie kierowac przy pisaniu biznes planu
- Burza mózgów pomyslów na biznes - kapitał na biznes 5 000zł - E Biznes pomysł na biznes zwiazany z sklepami internetowymi - Połączyć Pomysl na biznes z Szukam Pomyslu na biznes - Zainwestujem w poważny biznes / pomysł na biznes - Pożyczę na biznes lub sprzedam biznes plan - Sprzedaż biznes planów, pomysłów ba biznes. - Pomysł na biznes [ specyficzna branża e-biznes ] - Szklany BIZNES?! Czy to może byc biznes? Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|