|
Biznes Lodowy - Mini Melts - Nowy Produkt - strona 7 |
Biznes Lodowy - Mini Melts - Nowy ProduktBiznes Forum ‹ Biznes, Dotacje z UP i UE ‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
a Ty DG otworzyłes tylko na wakacyjny sezon ? czy zamierzasz cos rozwinac w pozostałę miesiace ?
PITUS, a skąd będziesz odbierał te lody ??
Będziesz po nie jeździł do fabryki pod Warszawą czy Mini melts dowozi samo ??
Pitus a jak wygląda jedna porcja takich lodów? Minimelts w galerii którą mi wysłali pokazują generalnie tylko stoiska a porcji nie widze.
Opłaca się dać za takie coś 5zł? Bo taka podobno sugerowana cena detaliczna. Inna sprawa, że ja bym wolał kupić porcję nakładaną przez sprzedawce tak, że mogę sobie wybrać kilka smaków, pomieszać itd. Lody zapakowane to mogę kupić w pierwszym lepszym sklepie. Ktoś wie jakie dokładnie ustawy mówią o wytycznych sanepidowskich dla gastronomii? Nie mogę tego nigdzie znaleźć.
vladimir masz przecież na talerzu-rozporządzenie 852/2004
DG zawsze mozna zawiesic na zime, jesli nie ma sie innego interesu.
I jak PITUS wiesz już gdzie bedziesz handlował lodami?? Trudno jest znaleźć jakies miejsce i jakie są mnie więcej opłaty za taką dzierżawe ??
I jak Wam sie kręci biznes? Sprzedają się te lody?
witm serdecznie! prosze o napisanie szczegolow jaki jest koszt kupna czy dzierzawy takiej maszyny z lodami kulkami.prosze o odpowiedz na priv.pozdrawiam
Coś ucichło w tym temacie.
Czyżby nikt nie spróbował z tymi lodami ??
Pewnie sie sprzedaja, tylko nikt nie lubi robic sobie konkurencji...
Właśnie wróciłam ze słonecznego brzegu w bułgarii, gdzie jak wiadomo przewija się tysiace osób dziennie, jest tam podobny biznes-ten sam produkt inna nazwa. Mając widok z balkonu na ten punk, przy głównym deptaku stwierdzam, że idzie słabo ... właśnie ze względu na cena vs ilość. Dodatkowo powiem, że tam są kuleczki nakładane szufelką, jest to widoczne dla przechodzących ludzi i to wielki plus, już zapakowane lody to może być problem, a vending tym bardziej. Dodatkowo obawiałabym się np. awarii lodówki, brak prądu..chwila i kuleczki się posklejają i cały towar w d....Ryzykowne, sezonowe, z niską marżą .. nie brałabym tego. Ale bardzo jestem ciekawa, czy ktoś odniósł sukces.
Właśnie odwiedziłem stoiska Mini Melts w Gliwicach i w Katowicach. Lody są bardzo dobre, ale porażką jest dostępność póki co 5 smaków: wanilii, czekolady, waty cukrowej, truskawki oraz banana split (to jest mieszanka wanilii, czekolady, banana i truskawki). Producent na swojej stronie zapowiadał, że ma co najmniej 50 smaków. Takim "bogatym" asortymentem nie wróżę pozytywnej przyszłości tym lodom w Polsce. Zresztą nie widziałem tłumów przez stoiskami, więc podejrzewam że już w tej chwili sprzedaż jest kiepska. Poza tym brak jakiejkolwiek reklamy i promocji marki, może spowodować bardzo szybkie zniknięcie marki z Polski nawet już pod koniec tego i tak krótkiego lata. Ale chciałbym się mylić, bo sam smak i wygląd jest świetny.
Jest tu ktoś? A jak wygląda sprzedaż kuleczek w innych rejonach Polski? Pod jakimi adresami można kupić te lody? Na stronie internetowej firmy nie widzę póki co lokalizacji punktów sprzedaży? Co producent, dystrybutorzy robią w ramach szeroko pojętej reklamy i promocji marki nieznanej w Polsce? Trzeba ludzi zachęcać i przekonywać do tej nowej formy lodów, a do tej pory nic nie zostało w tej sprawie zrobione. Nie można powodzenia nowej marki zostawić samemu sobie. Wcześniej widziałem, że ktoś z Mini Melts Polska wypowiadał się na tym forum, a teraz nikogo tu nie ma.
Witam,
sezon się skończył. Jestem ciekawy jak ten produkt przyjął sie na naszym rynku. Ktoś zainteresował się konkretniej tym biznesem ??
podczas wakacji widzialem w osiedlowym markecie promocje tych lodow, tzn kobietka dajaca do sprobowania i zachecajaca do zakupu.
sprobowalem, nawet do domu kupilem i powiem szczerze (moje subiektywne odczucie) mnie to nie smakowalo. zero smaku, tzn przez to ze smaki sa pomiesznae to w calosci smakuje to jak nie wiadomo co. na mnie to szalu nie zrobilo. a tez bylem bardzo ciekaw po tym co na forum wyczytalem.
ja tez sie skusilem i mi posmakowalo
ale gdybym tu na forum o tym nie poczytal to pewnie bym minal to stoisko bo ta cena ....... duzo klientow nie mieli wiec imo zaden z tego biznes
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Biznes Lodowy - Mini Melts - Nowy Produkt - strona 7": - Małe miasteczko i fajny produkt na sprzedaż NOWY BIZNES - Nowy produkt na Polskim rynku - Co to za produkt ? - pomysl na nowy produkt - Nowy produkt w marketach - Jak wprowadzić Nowy produkt
|
|