|
Biznes na osiedlu domków jednorodzinnych |
Biznes na osiedlu domków jednorodzinnych
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam. Mieszkam na osiedlu domków jednorodzinnych w 60tys. mieście. Od dawna chciałem otworzyć własny biznes. Na początku chciałem otworzyć sklep spożywczy w piwnicy, ale w okolicy są już 4 :) . Pomyślałem żeby wykorzystać garaż ma jakieś 35m2. Co proponujecie otworzyć? Do zainwestowania mam 20tyś zł(zawsze można wziąć kredyt) :wink:
Sklep sporzywczy - jak masz łeb to da się wykurzyć konkurencję, zresztą bywa że dwa stojące koło siebie sklepy żyją, np. dodaż LOTTO i już jak ktoś gra w totka pójdzie do ciebie po chleb. Zadaj sobie konkretne pytanie czy czegoś brakuje w tych sąsiadujących sklepach, jak odpowiedź brzmi NIE to jednak daj sobie spokój :)
Mięsny Wielobranżowy Monopolowy :cool: ale jak masz blisko szkoły to kiszka ale i to da się załatwić Sklep 24h + alkohol :cool: bo bez alkoholu to możesz spanie w sklepie zrobić Kiosk :???: A jak zła lokalizacja to jakiś zakład usługowy.
Ostatnio pomyślałem, że można by otworzyć magiel. Co o tym sądzicie?
Malo zarobisz..., zrezygnujesz zanim zwroci ci sie sprzet
witam
proponuje otworzenie malej przytulnej kawiarenki w warszawie w wilanowie istnieje taka mala kawiarnia nazywa sie cafe garaz bardzo fajnie pomysl o tym pozdrawiam
możesz zorientować się czym opalają domy twoi sąsiedzi?
i zainwestuj w małą brykieciarkę. tona brykietu Kosztuje mniej niż węgiel a jest bardziej ekonomiczny i nie brudzi. Na małym osiedlu zawsze znajdziesz kupców na brykiet bo jest to nowoczesne rozwiązanie opałowe.
a ja doradzilbym przewrotnie salon fryzjerski
koles u mnie otworzyl taki nawet spory salonik z tym ze odrazu podzszedl do malolatow( tzn. cena za strzyzenie 10pln ale kazdy kto sie strzyze ma do wyboru piwo,pepsi,ice tea) powiem tak malolaty to normalnie co 2 tyg do fryzjera chodza bo piwko gratisowe :mrgreen: sam tam chodze bo blisko i dobrzy fryzjerzy sa (no nie mowie ze piwko nie jest mi obojetne :mrgreen: ) ale na prawde na ruch koles nie moze narzekac bo i Panie zagladaja do niego co prawda piwko maja tylko na zyczenie ale kawa herbata przy barku to i owszem ) takze wedlug mnie biznesik na prwde godny zainteresowania
Witam,
to ja dla odmiany dołożę jeszcze coś innego, otóż sklepmięsno - wędliniarski. Temar znam dobrze, ponieważ mam w rodzinie osobę (wójek) która takie sklepy prowadzi. Te na osiedlach, pod warunkiem, ze są to średnie lub duże osiedla, świetnie prosperują. Współpracuje tylko z kilkoma lokalnymi masarniami, ale są to sprawdzone wytwórnie, produkójące bardzo dobre wędliny i mięsa. Pozdrawiam
a moze taki gabinet odnowy i na poczatek mozna zaczac od wziecia w leasing takich łóżek rolletic. oni nawet zapewniaja reklame dla nowo otwieranych punktow. znajoma cos takiego otworzyla i na poczatku miala dwa lozka a teraz ju na 8 nie wyrabia zeby wszzystkich poumawiac tych co chca. teraz jeszcze dolozyla kurs salsy i kobiety szaleja i sie zlatuja i zostawiaja majatek
w jakich piecach centralnego ogrzewania można palić brykietem? czy piece na miał nadają się do takiego opału? jaka jest cena brykietu, a jaka węgla/miału/ większość sąsiadów ma takie piece więc chcę się zorientować czy opłacałoby się handlować tym opałem. Jak duży wkład finansowy trzeba mieć? i minimum pomieszczenie i czy ogrzewane czy nie? mój adres elisaelisa@inmail.pl
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Biznes na osiedlu domków jednorodzinnych": - Sprzedaż działek na nowym osiedlu domków - biznes plan - wynajmowanie domków letniskowych - poszukuję - biznes na osiedlu - Biznes na Osiedlu .. - Biznes na nowym osiedlu
• Strona 1 z 1
|
|