|
Biznes na wsi czy to jest sens? |
Biznes na wsi czy to jest sens?
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Zastanawiam się na założeniem sali weselnej na wsi gdzie gmina liczy do 20 tyś mieszkańców, mam powierzchnie użytkową, ale nie wiem jak to może odnosić się do tego ze to miejsce na działalność położone jest między gospodarstwem rolniczym pewnego właściciela i niedaleko kolejnego. Bardzo dużo czytałam informacji na temat dotacji ,,Program rozwojów obszarów wiejskich" chciałabym o informacje czy są osoby które skorzystały z takiej szansy i czy to wogóle ma racje bytu...
Witam
Nie ma chyba znaczenia gdzie jest to miejsce, ważne aby była tam utwardzona droga, media, itp. Tylko przecież prawie w każdej miejscowości są jakieś kluby, świetlice ostatecznie remizy gdzie organizuje się tego typu imprezy, nie będzie to za duża konkurencja dla Ciebie?
Jeśli chodzi o domy i sale weselne, to w moich rodzinnych stronach, w gminie z tego co pamiętam 8 tys. mieszkańców(sprawdzę jeszcze żeby nie przekłamać), jest jeden dom weselny, drugi w budowie. W pierwszym terminy zajęte są na 2 lata do przodu. W gminach ościennych jest to samo. Jeśli ktoś chce się u nas hajtać, salę weselną zamawia 2 lata wcześniej :)Jeśli chodzi o dotację na salę weselną z PROW, to raczej nikłe szanse, ale można się dowiedzieć w ARIMR - arimr.gov.pl
wiec własnie.....wiem wiem o agencji resturukturyzacji rolnictwa.....dzieki za info...wiem ze jest taki booking wesel bo sama bylam w jednym osrodku zlokalizowanym pod lasem w 1 z miejscowosci i wesela byly zabukowane z 2 letnim wyprzedzeniem i nie bylo nawet wolengo piatku na wesele,a o srodku tyg moglam zapomniec....
no własnie a sama gdzie chcesz to robić ?
i co bedzie jak gospodarz bedzie własnie obornik wywalał ? albo krowy czy swinie wypusci na podwórko ? postaw sie sama w takiej sytuacji chciałabyś miec tak wazne wydarzenie robione miedzy krowami a obornikiem ? pod lasem ? OK rzeczka jezioro , jakiś ładnu teren - masz na 2 lata zajęte ale np sa miejsca gdzie tego jest od przysłowiowej pyty inwestycja na ponad milion albo i lepiej usytuowana za stodołą ? ja bym przemyslał
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Biznes na wsi czy to jest sens?": - Czy jest sens ? - Czy jest sens patentować - Czy jest sens sie za to brać?? - Szkolenia On-line czy jest sens? - GPW przez MBANK czy jest sens??
• Strona 1 z 1
|
|