Witam wszystkich,
Ostatnio znajoma poprosiła mnie o pomoc w wymyśleniu jakiegoś małego biznesu. Przedstawiam jej sytuację...
Mieszka na wsi, ponad 1000 mieszkańców, nie jest to jakaś dziura, wieś dość szybko się rozwija.
Jest z zawodu krawcową, dodam że bardzo dobrą (sam korzystałem z jej usług) i doświadczoną (ponad 20 lat pracy w zawodzie). Potrafi uszyć prawie wszystko, ma w domu niezbędne do tego maszyny i różnego rodzaju pomocny sprzęt (nie wiem dokładnie co, nie znam się na tym). Szyła także "na czarno" na potrzeby ludzi, niestety nie przynosiło to zadowalających dochodów.
Chciałbym spytać się ludzi, którzy może pracują w branży odzieżowej, na czym moja znajoma mogłaby zarobić... Kilka moich pomysłów:
- założenie firmy, zatrudnienie kilku osób i szycie dla jakichś znanych marek :|
- założenie firmy i szycie różnych strojów na zamówienie. np. wymyślnych sukni, kostiumów na bal przebierańców:) itp.
- może szycie dla jakiegoś projektanta mody? Gwarantuję, że ma talent w tym co robi:)
Dodam, że nie musi wcale zbijać kokosów, chodzi jej raczej o stały, zadowalający dochód. Za wszelką pomoc będę wdzięczny.
Pozdrawiam;)