|
Biznes plan do wniosku o dofinansowanie z UP |
Biznes plan do wniosku o dofinansowanie z UP
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Ogólnie o biznesie
Autor
Wiadomość
Witam! Chcę otworzyć Instalatorstwo Elektryczne. Chciałbym złożyć wniosek o dofinansowanie z urzędu pracy. Wiem jakie zasady trzeba spełnić itd ale mam problem jak napisać biznes plan. Nigdy tego nie pisałem a chciałbym to dobrze zrobić. Może ktoś wypełniał taki wniosek i mógłby dać mi kilka rad albo ma przykładowy biznes plan?
http://www.webmedia.pl/bp2000/
Znalezienie tego zajęło mi jakieś 5 sekund, na przyszłość - odpowiedzi na wiele podstawowych pytań można znaleźć samemu choćby korzystająć z google.
dzienkuje za odpowiedz ale na tej stronie nic na ten temat niema
Witam.
Biznes plan do UP nie musi byc wcale az tak skomplikowany i zaawansowany; musisz po prostu ujac to w nastepuajcy sposb: 1. Przedstawienie wlasnej osoby; wyksztalcenie, zdolnosci, predyspozycje zawodowe; argumentacja dlaczego akurat wybierasz taki a nie inny rodzaj dzialanosci. 2.Zarys dzilanosci - czyli co ma robic Twoja firma 3. Musisz sobie rozplanowac wydatki i przychody na najblizsze 12 miesiecy poczawszy od momentu planowanego rozpoczecia dzialnosci; mozesz to ujac w kwartalach; 4. Utworzyc przewidywany bilans zyskow i strat - dobrze by bylo umiescic te dane w wykresach Ubiegasz sie o dofinansowanie....wiec pamietaj by Twoj biznes plan byl raczej ,,optymistyczny" - czyli musisz to wszytko tak sobie przeliczyc i przekalkulowc bys ,, na papierze" wyszedl na ,,plusie" - pamietaj, ze Panie z UP przychylniej patrza na te biznes plany ktore rokuja jak najbardziej pozytywnie. Powodzenia zycze. Pozdrawiam.
A czy u UP nie ma kogoś kto pomaga bezrobotnym w napisaniu biznesplanu?
Ew. poszukaj w mieście jakieś agencji rozwoju gospodarczego oni pomagają bezpłatnie.
Sory tamta strona rzeczywiście jest do dupy co nie zmienia faktu, że na necie można znaleźć pomoc w tym temacie. Polecam ten e-book: http://biznes-plan.startuj.net/ jest do ściągnięcia za friko;]
Pisze nie na temat ale uwazam ze po to istnieje to forum zeby zadawac pytania! Nie uwazam zeby wporzadku bylo wypisywanie ze wiele rzeczy mozna samemu znalesc w google bo tak naprawde wszystko w necie mozna znalesc samemu :!: oprocz doswiadczenia.
witaj!
w UP z całą pewnością jest ktoś kto pomoże taki plan opracować - być może nawet udostępni jakieś wzory.oprócz tego warto udać się do jakiegoś koła aktywizacji bezrobotnych.tam za friko na pewno Ci pomogą.pozdrawiam i powodzenia
Tak na marginesie to jeśli mówisz o wypełnieniu formularza który dają w UP to nie można nazwać tego biznesplanem.
W zasadzie sprowadza się wszystko do wpisania paru linijek tekstu i obliczenia przeiwdywanych wyników finansowych przez najbliższy rok działalnosci, do tego jeszcze bardzo uproszona jest ta kalkulacja. Więc jeśli nie widziałeś tego to polecam przjrzec taki wniosek a potem szukać pomocy, IMHO średnio rozgarnięty człowiek powinnien sobie poradzić.
proszę o pomoc we wstępie w biznes planie mój numer gg 4546135
Sprawdź również podobne tematy:
- WYPEŁNIENIE WNIOSKU+ BIZNES PLAN
- Napisze biznes plan a Ty dostaniesz dofinansowanie z UP - Uzupełnienie wniosku na dofinansowanie - Co moge wpisać?? - Umowa o dzieło na napisanie wniosku o dofinansowanie z UE - BIZNES PLAN, czym sie kierowac przy pisaniu biznes planu - Pożyczę na biznes lub sprzedam biznes plan - Pomysł na biznes a dofinansowanie - Pierwszy biznes. Dofinansowanie?? - Dofinansowanie na pierwszy biznes. Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|