Witam
Potrzebuje pomocy w napisaniu biznes planu na dotację z PUP jednorazową.
Otwieram firmę klimatyzacje - wentylacje - chłodnictwo w moim mieście jest już taka jedna firma w której pracowałem i 1 stycznia wypowiedziałem umowę . Pracowałem w charakterze przedstawiciel handlowy – monter –serwisant 3 w jednym J. Jeśli ktoś miał do czynienia z pisaniem biznes planu na firmę handlowo instalacyjno serwisową to proszę o pomoc, ponieważ nie mam doświadczenia w pisaniu jakichkolwiek biznes planów z tej dziedziny mi jedynie jest potrzebny biznes plan na dotacje ponieważ plany firmy już mam zapewnione przez rok w przód. W skrócie to zaczynam bez środków własnych mam inwestora który buduje dom weselny dal mi zaliczkę 17 tys mam 2 auta i narzędzia. Umowę mam spisana na na instalacje 54 tys , 82 tys na maszyny i 50 na komorę chłodnicza.
Umiem pisać oferty, umowy, robić wizytówki i www . Posiadam praktycznie wszystkie kontakty z poprzedniej firmy w której pracowałem 4 lata. Rabaty w hurtowniach , terminy na słowo do 2 miesięcy wiec biznes praktycznie pewny. W poprzedniej firmie tylko ja sprzedawałem i nakręcałem wszystko firma była 4 osobowa i nie było szans na awans ani rozwój .Po prostu pracodawca napychał sobie kieszeń. W ciągu roku robiliśmy 500 tys. obrotu i tylko patrzyłem jak się bogacił moim kosztem nie wypłacał prowizji ani premii .
Ogółem potrzebuje pomocy w napisaniu takiego biznes planu. Czasu nie mam za dużo, w dzień pracuje ponieważ zlecenia mam non stop w weekend studiuje a wolny czas spędzam na czytaniu i douczaniu się z dziedziny wentylacji oraz chłodnictwa.