|
Biznes Plan na Sklep ze Śmiesznymi Prezentami |
Biznes Plan na Sklep ze Śmiesznymi Prezentami
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Twoja firma
‹ Biznes Plan wzory, przykłady
Autor
Wiadomość
Witajcie Kochani...mam pomysł żeby w moim miasteczku(45tys mieszkańców) otworzyć sklepik z takimi śmiesznymi gadżetami na różne okazje 18, wieczorki panieńskie , kawalerskie itp ale nie wiem kompletnie jak napisać dobry biznes plan dlatego proszę o pomoc, dużo się tutaj naczytałam i mam mętlik w głowie jest wiele wersji jak pisać coś takiego...i najważniejsza rzecz czy mogę składać wniosek jeśli jeszcze nie mam wynajętego lokalu użytkowego? Czy to jest podstawa żeby się starać o dofinansowanie? Chce startować po dofinansowanie do 40tyś z Łodzkiej Izby Handlowej. Proszę gorąco o pomoc..
droga do biznes planu w przypadku działania PO KL jeszcze daleka, najpierw trzeba napisać dobre zgłoszenie i jednocześnie dobrze się sprzedać; a później może okazać się, iż pod pojęciem "biznes plan" mieści się obszerniejsze opracowanie.
co do lokalu na większości PUP wystarczy sama "przedwstępna umowa najmu" i podobnie jest na działaniach PO KL jak coś to PW
Zgadzam się z przedmówcą... Biznes plan musi być tworzony pod konkretne wymogi instytucji w której ubiega się o dotację- często mają specjalne "formularze" do tego stworzone- jeśli tak jest i w tym przypadku to powinno pomóc w rozwiązaniu problemu. Najważniejsze aby we wniosku potwierdzać swoją przewagę konkurencyjną, unikalność pomysłu i szanse powodzenia. Liczy się także to co już zostało zrobione- np. wyszukane kontakty z dostawcami.
pomysl fajny sam podobny mialem :)
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Biznes Plan na Sklep ze Śmiesznymi Prezentami": - sklep ze śmiesznymi gadżetami - Sklep ze śmiesznymi rzeczami - Biznes Plan Sklep dla Dzieciitam! - biznes plan na videofilmowanie i sklep odzieżowy - Potrzebuję BIZNES PLAN na SKLEP INTERNETOWY
• Strona 1 z 1
|
|