|
Biznes Plan - Rehabilitacja |
Biznes Plan - Rehabilitacja
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Twoja firma
‹ Biznes Plan wzory, przykłady
Autor
Wiadomość
Witam, piszę biznes plan do działalności "Rehabilitacja w domu pacjenta". Zastanawiam się jak rozpisać "sprzedaż i przychód". Ciężko określić ilu będzie chętnych, napewno raz będzie więcej raz mniej, jak w każdym biznesie. Działalność będę prowadził sam. Czy to ma wyglądać tak, że pracuję 8 godzin dziennie i ile jestem w stanie wypracować przez te 8 godzin. Przykładowo wizyta domowa kosztuje 40zł godzina, masaż 30min 20zł, itp co daje w 8 godzin ok 360zł co w skali miesiąca da ok 7000 zł. Czy tak to ma wyglądać ? Czy inaczej to muszę policzyć ?
tak na zdrowy rozsądek, jesli 8*40 = 360 to musisz na to poświęcić sporo więcej czasu niż 8 h, chyba że masz pacjenta który zniesie 8 h twojego masażu bez przerwy. nie znam stawek, ale bardziej realne jest 5-6 godzinnych masaży dziennie, z dojazdami tylko w obrębie miasta. pozdrawiam
chodziło mi o 8 godzin pracy nie licząc dojazdów, ale chodzi mi o to czy dobrze to licze, czy chodzi o to że te zyski mają się opierać na tym ile mogę maksymalnie obsłużyć pacjentów ?