Witam chciałbym uzyskać pomoc w napisaniu biznes planu sklepu odzieżowego osoby, które chcą pomóc bardzo prosze o kontakt PW.
Mam również pytanie: czy biznes plan jest potrzebny aby uzyskać unijną dotacje z urzędu pracy?
|
Biznes plan sklepu odzieżowego. |
Biznes plan sklepu odzieżowego.
Biznes Forum
‹ Twoja firma
‹ Biznes Plan wzory, przykłady
Autor
Wiadomość
Witam chciałbym uzyskać pomoc w napisaniu biznes planu sklepu odzieżowego osoby, które chcą pomóc bardzo prosze o kontakt PW.
Mam również pytanie: czy biznes plan jest potrzebny aby uzyskać unijną dotacje z urzędu pracy?
Wydaje mi się, że dotacja z urzędu pracy jest państwowa, a nie unijna. Biznes plan na pewno jest konieczny. Pozdrawiam
Dotacja może być zarówno ze środków krajowych jak i "unijnych" czyli z EFS. A do autora- jeśli potrzebuje Pan osoby, która napisała by biznes plan, wypełniła wniosek itp., to ja zajmuje się właśnie takimi usługami, jak również doradztwem, księgowością i ZUS-em. Swoje usługi wystawiam także na allegro.
witam,poszukuje osoby która podjęła by się napisania spójnego biznesplanu dla sklepu odzieżowego.proszę o kontak.
Dotacja może być zarówno ze środków krajowych jak i "unijnych" czyli z EFS.
A do autora- jeśli potrzebuje Pan osoby, która napisała by biznes plan, wypełniła wniosek itp., to ja zajmuje się właśnie takimi usługami, jak również doradztwem, księgowością i ZUS-em. Swoje usługi wystawiam także na allegro.[/quote] Prosze mi wyjaśnic jak może Pan/i napisac mi skuteczny BP, jesli ja np otwieram sklep obuwniczy w Warszawie, a Pan/i zna rynek lubelski. Na jakiej podstawie będą brane pod uwagę dane takie jak konkurencja, ceny dostwców itp. pozdrawiam
Prawdopodobnie ta Pani tego nie wyjaśni:-) Czytając takie oferty odpłatnej pomocy, aż się we mnie gotuje! Forum, tak mi się wydaje, powstało, aby służyć darmową pomocą, a nie "kręceniem lodów" na zwykłej ludzkiej naiwności...
Witam Pana ja otrzymałam dotacje z Grodzkiego Urzędu Pracy na otwarcie butiku odzieżowego . Mogę pomóc.
Witam.To jak można uzyskać te dotacje z Grodzkiego Urzędu Pracy? Planuję otwarcie sklepu odzieżowego.
trzeba złożyć wniosek :>
Witam serdecznie , mam zasadnicze pytanie , jesli chciałbym ubiegać się o dotacje unijne na rozpoczęcie działalności gospodarczej moge to zrobić przed założeniem tejże działalności czy po jej założeniu , bo sam już nie wiem , różne źródła róźnie piszą , zaznaczam , że chodzi mi o dotacje z Unii nie z urzędu pracy , aktualnie jestem bezrobotny , dziękuję za pomoc z góry .
O dotację ubiegasz się PRZED założeniem działalności gospodarczej.
przed:)
Witam, mam pytanie do starych wyjadaczy tego forum:) mianowicie planuje otworzyc dzialalnosc gospodarcza (sklep z odzieza) jako rodzaj rozliczenia wybralem KPiR (czy to dobry rodzaj na poczatek?) aktualnie jestem na etapie konczenia biznesplanu i wszystko szlo bardzo fajnie do czasu gdy musialem zaczac pisac rozdzial z finansami... musialem bardzo duzo poczytac aby zaczac cos rozumiec mam juz spora czesc tego dzialu lecz ciagle nurtuje mnie kilka pytan na ktore nie moge znalezc odpowiedzi.. mam juz metlik w glowie od tych cyfr zusow itd.. mianowicie.. chodzi o koszta miesieczne takiej dzialalnosci a dokladnie o:
Opłata ZUS Składka zdrowotna Podatek dochodowy Czynsz za lokal a) Prąd b) Woda Paliwo Wypłata pracownicy i tu zaczynaja sie pytania... czy o czyms nie zapomnialem i to wszystkie wymagane miesieczne oplaty? jaka jest oplata wnoszona do zusu i skladka zdrowotna? czytalem post Mateusza w dziale Podatki i ZUS ‹ ZUS - Zakład Ubezpieczeń Społecznych, ale namieszal mi tylko bardziej w glowie.. sa tam dwa rozne ubezpieczenia spoleczne i zdrowotne, nie wiem ktore sa konieczne i ktore mam oplacic... i najgorsze... podatek dochodowy.. staralem sie zrozumiec i z tego co wywnioskowalem to przy KPiR co miesiac musze robic bilans zysku netto i od tego zysku oplacac podatek w wysokosci 18% kwoty zysku netto (jezeli bilans roczny nie przekroczy 85tys), zgadza sie? prosze pomozcie bo juz glupieje a ktos musi mnie chociaz troszke nakierunkowac bo sama teoria to nie wszystko :|
- towar
- wyposażenie - ubezpieczenie itd
witam, czy ma ktos moze jakies probki jak napisac biznes plan zwiazany ze sklepem odziezowym ? bardzo prosze o pomoc, pozdro.
Sprawdź również podobne tematy:
- Biznes Plan sklepu odzieżowego
- Biznes plan/ analiza finansowa sklepu odzieżowego - Biznes Plan sklepu - Biznes plan sklepu internetowego - Biznes Plan dla sklepu komputerowego - Biznes plan dla sklepu kosmetykami - Biznes Plan Sklepu Internetowego - Biznes plan dla sklepu ze zdrową żywnością - Projekt sklepu odzieżowego. Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|