Augusto16v napisał(a):Dokładnie popieram , normalnie jak w sekcie tez mam znajomego ,który tym sie para. A takie spotkania to tylko strata czasu. Kiedyś mnie chcieli zwerbować do takiej roboty wciągając mnie na jedno ze spotkań ,Kurcze to jest jakis schemat bo pokazywano mi ile bossowie maja z tego kasy i jak szybko im to zajęło czasu. Pierdo...enie o szopenie. Jak pani nie ma konkretów to chyba podziekujemy za dalsze wypowiedzi .
Wiesz dlaczego ten cały MLM wygląda na jedno wielkie oszustwo?
Nie dlatego że polega na budowaniu sieci osób które sprzedają lub kupują dla siebie,
nie dlatego że budujesz sieć i zapraszasz nowe osoby które zaproszą kolejne a te kolejne itp.
Tylko dlatego że jest to biznes który może robić każdy bo wymaga małych inwestycji i MLM ma otwartą politykę.
Zwróć uwagę że dużo ludzi zakłada firmy i im się nie udaje i nikt nie powie że założenie firmy to oszustwo, można jedynie zwalać winę na to że „w naszym kraju są same utrudnienia” NIGDY NA SIEBIE!.
No ok. ale dlaczego mimo tego niektórym się udaje? Bo mają znajomości? Bo coś tam?
Bzdury? Ludzie po prostu nie mają pojęcia jak prowadzić biznes. Zgodzisz się ze mną?
Tak samo jest w MLM masa ludzi nie wie jak to robić, masa ludzi nie rozumie na czym polega ten biznes. W związku z tym po prostu łażą po domach, dają ogłoszenia itp.
Widzą że im nie idzie. Zaczynają kombinować, i pisać jakieś bzdety. Że „nowa firma w mieście”,
„że tu nie trzeba nic robić”, „jedyna okazja u mnie startery taniej”, wiemy o co chodzi, a wszystko żeby „wciągnąć ludzi do biznesu”. Po prostu ludzie chcą ale nie potrafią.
A jak im nie idzie, to się poddają. Potem usprawiedliwiają się że zostali oszukani.
Myślę że logiczne jest że, prędzej czy później. Takie ogłoszenia, spam, i inne techniki które mają odwrotny skutek, w połączeniu z ludźmi którzy nie raczyli nawet choć trochę nauczyć się swojej profesji + piramidy finansowe które często podszywają się pod MLM . Daje taką opinię o MLM.
Czy zgodzisz się choć trochę ze mną?
A teraz pomyśl.
Wyobraź sobie że MLM jest normalnym biznesem bez negatywnych opinii.
I jeśli miał byś sieć w której przykładowo jest 150 osób. I jeśli firma wypłacała by ci pieniądze co miesiąc, czyli jakiś procent od każdego produktu który sprzedała twoja sieć, i jeśli każda z tych osób „pod tobą” zarabia odpowiednio do obrotu (produktami, a nie wpłatami jak w piramidach) który powstał w jej sieci. I jeśli firma naprawdę wypłaca pieniądze na konto. To czy to jest oszustwem?. Czy jeśli ja proponuję komuś taki biznes mówiąc mu że, jest to biznes który daje duże pieniądze ALE musimy go zbudować, musimy się szkolić, musimy pracować z ludźmi na ich sukces bo nasz sukces wynika z niego automatycznie ( rozumiesz to?), Czy to też jest oszustwo?.
Jak działa MLM?
Firma sprzedaje, bo ludzie budują rynek i firma dzieli się kasą, a jak komuś nie wychodzi MLM to się może w sprzedawcę pobawić, a jak tego nie umie to ma zawsze dobry produkt, a jeśli produkt mu się nie podoba no to przepraszam, po co w to wchodził?,.
Jeśli jest to oszustwo, to cały biznes jest oszustwem, ponieważ 90% firm pada w ciągu 5 lat.
I też im się nie udaje.
Ja proponuję aby każdy myślał sam a nie słuchał opinii.
Zresztą zróbcie sobie taki test.
Powiedzcie znajomym że macie genialny pomysł i chcecie zrobić stronę internetową i podzielić ją na milion części,i każdą część będziecie sprzedawać za złotówkę, powiedzcie znajomym że zarobicie na tym milion.
Zobaczcie że duża część uzna was za „idiotów”.
Wam też wydaje się to głupie ( na pewno nie wszystkim )?
To teraz link. http://www.milliondollarhomepage.com/
może ktoś zrozumie o czym mówię?