Witam.
Sporo tu ludzi szukających kogoś do współpracy.Nie dziwię sie temu , gdyż sam jestem w podobnej sytuacji.Mam i wiedze i nawet pieniądze , pomysłow mi nie brak.Tyle,ze jak widzę to wiedza i pracowitość nie zawsze są zaletą.Robiłem przymiarki do wielu różnych biznesów np.handel ciuchami markowymi w centrum.Zgłebiłem to bardzo dokładnie.Wychodzi iż żaden biznes to nie jest.A uwiązanie ...Współpraca przy produkcji mebli.Hm, po zasięgnięciu języka w biurze porad to szeroko mi sie otworzyły oczy na to z czym sie wiąże zawiązanie zwykłej spółki cywilnej..a człowiek poznany w internecie nie nadaje sie do takiej formy współpracy.Zaufanie to tez kapitał.Produkcja elementów do nazwijmy to budowy , a raczej zewnętrznego wykończenia domów.Wszystko niby ok, ale terminy odbioru samego towaru juz trwają 2 mce i końca nie widac, a wydalem ponad 20 tys na partnera w biznesie.
Wszystko niby miało ręce i nogi.Teraz zero kontaktu i jeszcze pretensje,ze chce odzyskac kase.
czyli obojetnie z której strony by sie za biznes nie zabrał to ciągle pod górke.
Jak jest jakis sensowny pomysl , i uczciwy czlowiek to akurat z drugiej strony kraju.Przerabiałem rózne mlm.No do tego to sie trzeba nadawac a i zarobki takie więcej teoretyczne..
Podsumowując to każdy z nas nosi w sobie cos co jest mu bliskie , w czym sie dobrze czuje , lub tak mysłi.Ale przeważanie lezy to poza zasięgiem naszych mozliwosci finansowych.A o uczciwych wspolników to raczej trudno..Rózne anioły biznesu czy jakies tam biura dają nawet kase na dobre pomysły.Problem iż na koniec lądujesz z drobniakami w garści i bez swego biznesu.
Wiem ze takich ludzi jak ja jest sporo.Może ktos widzi wyjście z tej sytuacji?
Mieszkam na Podkarpaciu ,bliska jest mi także Wielkopolska ,mam jakieś pieniądze , jestem uczciwy i pracowity , nawet wiedze posiadam dośc szeroką.
Moze znajdzie sie tu ktos z większą energią , lub z czymś co działa, ale mogłoby lepiej gdyby było więcej rąk do pracy i głow, a także kasy.Wdzięczny będe za merytoryczne uwagi, a mysle iż może sie to przydac wielu z potencjalnych biznesmenów przeglądających to forum.