Witam -posiadam bardzo dobre kontakty na ukrainie-współpracuje z
kilkoma srednimi i dużymi firmami--znam rynek i specyfikę tamtego
biznesu--jeżeli masz jakiś ciekawy pomysł lub towar to napisz
może będę mógł to komuś zaoferować.
Respekt-iw@o2.Pl
|
BIZNES UKRAINA |
BIZNES UKRAINA
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam -posiadam bardzo dobre kontakty na ukrainie-współpracuje z
kilkoma srednimi i dużymi firmami--znam rynek i specyfikę tamtego biznesu--jeżeli masz jakiś ciekawy pomysł lub towar to napisz może będę mógł to komuś zaoferować. Respekt-iw@o2.Pl
Świetnie! Już kilka lat temu rozglądałem się za biznesem na Ukrainie. Interesuje mnie głównie pewna kategoria towaru jaki tam można pozyskać. Proszę o kontakt na gg 4680955 lub priv. Maila wysłałem.
witam,
chętnie nawiążę trwałą współpracę z ukraińskimi firmami produkcyjnymi dysponującymi odpadami foliowymi (skrawki, ścinki, rozcięte worki foliowe). Interesują mnie materiały z grup HDPE, LDPE, PP. Transport mogę zorganizować we własnym zakresie. Posiadam niezbędne zezwolenia do międzynarodowego obrotu odpadami. W przypadku możliwości współpracy proszę o kontakt. Pozdrawiam
Witam!
Mam pytanie, jak jest na rynku z firmami vendingowymi? Czy są jakieś problemy z założeniem firmy i czy to by się tam opłacało? Jeśli ma Pan jakieś spostrzerzenia to proszę napisać...
Witam.
Wraz z 4 znajomymi planujemy zacząć eksportować materiały budowlane na UA. Zaczynamy od "0" - na start mamy 10.000 zł. Jak Wam się wydaje ? - może coś z tego wyjść ?
Ja dla mojego szefa szukam zbytu na materialy budowlane od niemieckiej firmy pozatym moze i na konserwy tez poszukiwalabym zbyt,mieso wiecej na maila pozdrawiam marzena
Witam!
Jestem zainteresowany wspolpraca z Wasza firma.Od trzech lat mieszkam na ukrainie w miescie Tarnopol.Znam bardzo dobrze jezyk ukrainski i rosyjski(w pismie takze).Posiadam tutaj szerokie kontakty ,oraz znajomosc specyfiki rynku i mentalnosci. Z powazaniem Mateusz Kapcia 00380352537778 +380964595126 Z powazaniem. Mateusz Kapcia
handel vendingowy rozwija sie na Ukrainie bardzo szybko i, odpowiednie, inwestycje w tym biznesie oplacaja sie tez bardzo szybko. Sa, jednak, problemy z zalozeniem firm przez obcokrajowcow, na poczatku lepiej wspolpracowac z jakims ukrainskim partnerem.
Zeby miec biznes na ukrainie to trzeba miec partnera i opriocz tego caly czas tam byc, pilnowac
zeby zrozumiec ich polityke podatkowa, co jak i z kim zalatwic.
Pozdrawiam serdecznie!
Pomogem zorganizowac biznes na Ukrainie. Mieszkam we Lwowie, skonczylem studia z ekonomiji, piszem doktorat. Witalij. E-mail: atlukr@gmail.com Tel.mob.+380964574050
Witam,
Od 1,5 roku jestem wspolwlascicielem firmy na Ukrainie (TzOW - odpowiednik sp. z o.o.) Prowadzimy razem z moim ukraińskim partnerem zaklad produkcyjny, specjalizujemy sie w ciastkach kruchych. Mamy odbiorcow w wojewodztwach rówieńskim, zytomierskim, iwano-frankowskim, chmielnickim, wolynskim, tarnopolskim. Jestesmy zainteresowani wspolpraca z polskimi firmami z branzy cukierniczej. Chcielibysmy zwiekszyc asortyment. Brakuje nam przede wszystkim wykwalifikowanego technologa. Oferte swoja kieruje do polskich przedsiebiorstw o ustabilizowanej pozycji na rynku lokalnym, zainteresowanych rozszerzeniem dzialalnosci na - trudne, ale bardzo perspektywiczne - rynki wschodnie. Tak jak napisal juz ktos wyzej - zalozenie i prowadzenie firmy przez obcokrajowca na Ukrainie jest uciazliwe. Brak znajomosci tutejszej mentalnosci i zasad moze spowodowac porazke juz na samym poczatku. My mamy zaplecze w postaci dzialajacej firmy, kontaktow w wielu roznych branzach. Dla niektorych Polakow ryzykowne byloby nawiazywanie wspolpracy z firma prowadzona wylacznie przez Ukraincow- w tym wypadku moja obecnosc gwarantuje pewna latwosc w nawiazaniu wspolpracy, zwlaszcza na poczatku. Nie zamykamy sie jedynie na branze cukiernicza. Jestesmy zainteresowani wspolpraca w praktycznie wszystkich branzach. Wszystkie firmy, rowniez osoby prywatne zainteresowane wejsciem na rynek ukrainski zachecam do kontaktu - wiadomosc mail na biznesforum lub 886 587 232.
Propozycja współpracy
-Ukraina- Polskie biuro projektowe „AM Projekty Nadzory Kosztorysy” proponuje współprace w zakresie projektowania, budownictwa, rekonstrukcji, doradztwa w Polsce i na Ukrainie. Od ponad 10-ciu lat organizujemy, prowadzimy i projektujemy obiekty na terenie Ukrainy (centra handlowe, centra logistyczne, zakłady produkcyjne, budynki wielo-mieszkaniowe) dla inwestorów ukraińskich i zagranicznych. Ostatnią większą zrealizowaną inwestycją jest Regionalne Centrum rolnicze RAC „SZUWAR” (ШУВАР) o powierzchni ponad 45 000 m2 we Lwowie. Współpracujemy z Ukraińskimi biurami projektowymi i firmami budowlanymi. Wyszukujemy i doradzamy przy lokalizacji przedsięwzięć inwestycyjnych. Zabezpieczamy kontrolę, ochronę i skuteczność prowadzonych inwestycji. Pomagamy przy doborze miejscowej kadry (możliwość weryfikacji danych). Nasze zalety: - bardzo dobra znajomość przepisów ukraińskich i europejskich, - bardzo dobra znajomość ukraińskiego rynku budowlanego, - bardzo dobra znajomość ukraińskiego rynku surowcowego, - bardzo dobra znajomość ukraińskiego rynku pracy, - bardzo dobre relacje z administracją, Zapraszamy do współpracy.
kontakt dla zainteresowanych
Kontakt na Ukrainie: Grzegorz Bajster Lwów ul. Chodkiewicza 36 Tel.: 38 067 464 18 03 38 093 245 22 08 48 512 413 987
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|