Witam serdecznie wszystkich użytkowników.
Mieszkam ok 50km od Warszawy i myślę coraz poważniej o własnej działalności. Oczywiście podstawą jest pomysł i tutaj mam kilka takowych. W mieście mieszka ok 45 tysięcy ludzi. Nie jest to bogate miasto i wielu miszkańców pracuje w Warszawie i często tam spędza weekedny na zakupach.
1. Lodziarnia...z tego co wyczytałem w sieci, biznes tego rodzaju kwitnął w latach 2005-2006. Czy nadal jest opłacalny i jakie mogą być koszty otwarcia i z jakim ryzykiem trzeba się liczyć. Zdaję sobie sprawę, że jest to działalność sezonowa, ale myślę, że w zimę na gorącej czekoladzie Wedla też bym miał gości.
2. Sexshop...nio i tutaj mam totalny mętlik w głowie po przeglądnięciu sieci. Jedni piszą, że ok...że łatwo otworzyć i dobre zyski, inni natomiast piszą, że ciężko o zgode i zyski marne. Jak naprawdę może to wyglądać? Myślałem o tego rodzaju sklepie ale z akcentami humorystycznymi/prezentowymi wraz z erotyką o deliktanym przesłaniu wraz oczywiście z cięższymi artami.
3. Sklep z kosmetykami samochodowymi + oleje. Mam kilka dojść do dobrych dostawców takich produktów. Zwykłego dużego Plaka mogą kupić taniej o jakieś 40% niż jest w marketach. Oleje również w dobrych cenach. Dochodzą do tego inne elemnty, jak zapachy, kleje, gąbki, spreye itp. W mieście mam Inter Cars, ale byłbym w stanie zrobić ceny niższe wraz z moją marżą.
4. Handel zniczami. Mam dobrą hurtownię, gdzie ceny są bardzo niskie (np. znicz w hurtowni 4 zł, a przy cmentarzy 8zł). Do tego doszły by wiązanki z sztucznych kwiatów. Mam doświadczenie w ich robieniu.
5. Firma sprzątająca. Sprzątanie wszystkiego i wszędzie. Groby, domy, sklepy, biura itp.
6. Sklep z bielizną oraz inymi dodatkami dla kobiet. Kolczyki, łańcuszki, może czasem jakaś dostawa gofóów czy swetrów.
A może ktoś ma inny ciekawy pomysł?
Pozdrawiam