Witam. Chcial bym sie dowiedziec o prawne formy handlu polskiego towaru w niemczech.
Mam na mysli sprzedaz wedlin z tzw. Samochodu Chlodni specjalnie do tego przystosowanym na terenie niemiec. Mam taki plan... Otwieram dzialalnosc handel obwozny, kupuje ladne autko chlodnie kolo 50tys. zl , mam duze upusty w rzezni poniewaz na terenie polski posiadam 3 sklepy spozywcze i biore w rzezni duzo wedlin ktore sa naprawde przepyszne (wszystko wedzone naturalnie) , moja dziewczyna zna niemiecki perfect:) , wiem ze w niemczech sa o wiele drozsze wedliny i nie tak smacze jak nasze..., I mialo by to wygladac tak... okolo 2-3 w nocy laduje sie wedlinami (bo wtedy juz w rzezni sa pierwsze swieze partie), o 3 wyjezdzam w niemcy jade do jakiejs miejscowosci tak zeby byc na 6-7 rano (jeszcze nie wiem do jakiej) (do granicy mam 50km, a wiec zasieg kolo 200-250km w glab niemiec), ja ide spac, dziewczyna sprzedaje zalozmy do godziny 13 i na 16-17 jestesmy w domu. Takie wyjazdy 3-4 razy w tygodniu np. polapac 3-4 miasta i byc w kazdym raz na tydzien zawsze w ten sam dzien tygodnia aby sie ludzie przyzwyczaili. O to ze towar mi sie popsuje bo nie zejdzie to sie nie boje bowiem moge go sobie pozniej rozwiez na sklepy gdzie zejdzie szybko... a rano znow zaladowac sie swiezym. Tak mniej wiecej wyglada moj pomysl... Ale nie dowiedzialem sie jeszcze jak to wyglada prawnie? czy tak mozna? czy lepiej firme zalozyc w niemczech? Samochod by musial stac na kogos prywatnym miejscu w niemczech czy jakies zezwolenie tamtejszych wladz jest potrzebne? Prosze o wskazowki jak to wyglada od strony prawnej... Z gory dziekuje wszystkim