Witam
Myślę nad założeniem jakiegoś biznesu i przychodzi mi do głowy biznes w przewozie ładunków. Prosiłbym o jakieś rady dotyczące mojego biznesu który opiszę niżej.
A więc tak, mój biznes polegałby na założeniu firmy transportowej (jak narazie jednoosobowej;) ). Powiem krótko i zrozumiale:) Chciałbym kupić samochód ciężarowy i brać zlecenia ze strony internetowej http://www.trans.eu/pl/ . Jest tutaj tysiące ofert na przewóz różnych ładunków, a więc wziąłbym ofertę na przewóz ładunku np z Poznania do Warszawy i żeby nie jeździć pustym tirem to od razu bym wyhaczył ofertę z Warszawy np do Szczecina. Jeździłbym 5 dni w tygodniu. Słyszałem od znajomego że można wyjść na tym nawet do 5000 tys miesięcznie. Potem można kupić 2 samochód ciężarowy i zatrudnić pracownika itd itd. Co o tym myślicie? Czy coś takiego może wypalić? Można jeszcze ewentualnie podpisać umowę z jakąś firmą której by można było przewozić towar, żeby nie tracić czasu na tą stronę internetową. Czekam na jakieś rady itp. Z góry dzięki za pomoc:)