|
Biznes w Turystyce w Szwecji |
Biznes w Turystyce w Szwecji
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Oplacalny biznes w roku 2012,w Turystyce miedzynarodowej,miedzy innymi w Szwecji, Wiadome jest nam ze Skandynawia slynie z pieknych pokladow skalnych ,kanonow ,orginalne naturalne,zjawiska wystepojace w przyrodzie ,drzewa rosnace na podlozu skalnym,niecodzienne zjawiska wodne ,spietrzenia jezior wodnych,w gore ,nietracac wody spadowej,zjawisko unikatowe,zalesienie calkowite terenu Szwecji to 75% najwiekrze w europie zaraz po Finlandii 77% calkowitego zalesienia terenu,mozna by wymieniac i wymieniac,Wszystko przeklada sie niestety na biznes ,ten watek kieruje do osob ktore chca rozwinac ten wontek,przekladajac to na dobry biznes w roku 2012 i nietylko ,Podpowiem gdzie mozna dobrze zainwestowac w turystyce,majac nap. swoj pensjonat w Polsce ,agroturystyke,czy tez swoje biuro podrozy,zapraszwm do rozmowy,pozdrawiam Dor.Skan.
Chłopie(?),daj sobie spokój i tak nikt nie bierze cię na poważnie,nie dorosłeś by być jakimkolwiek doradcą.
Witam Wzburzonego OCENIACZA,,,ludzkich mysli i postepkow,,Ciagle biegasz i oglondasz,,lecz na pozor nanic nie wyglondasz,,,pozdrawiam Dor.Skan.
Drogi Doradcy. Jak zawsze z wielkim zainteresowaniem czytam Twoje porady biznesowe i mam nadzieję że prędzej czy póżniej którąś z nich wprowadzę w czyn przyczyniając się do wzrostu pomyślności mojej rodziny wraz z małżonką moją Krystyną. Jestem zainteresowany działalnością na polu Turystyki międzynarodowej w szczególności do Szwecji ale turystyki specjalnego rodzaju, tzw turystyki runicznej. Jak zapewne wiesz spora część naszych rodaków w okresie letnio jesiennym oddaje się tego typu turystyce wiążąc przyjemne z pożytecznym. I tu moja prośba do Ciebie. Czy jako człowiek znający zapewne każdy zakątek tego pięknego kraju mógłbyś skierować mnie gdzie znajdę lasy obfitujące w hjortron i jaka jest jego cena w skupach runa leśnego. Na myśl przychodzi mi jeszcze kilka rzeczy związanych z tym biznesem. Jako że hjortron występuje głównie na terenach podmokłych i bagiennych, myślę że dobrze byłoby pomyśleć nad produkcją specjalistycznego wyposażenia dla turystów. Przydatne na pewno byłyby gumowce zawiązywane pod szyją i jakiś przyrząd do wydobywania się z bagna. Wprawdzie baron Munchausen pracował już kiedyś nad tym zagadnieniem i na tę okoliczność proponował uchwycenie się mocno za włosy ręką wystającą jeszcze z bagna i mocne ciągnięcie do góry ale obawiam się że może to być nieskuteczne. Co o tym Myślisz Doradcy?
Z ta smaczną i zdrową maliną na patyku jak ją nazywam nie jest tak żle. WCALE nie potrzeba obuwia pod szyje. Wiem bo lata temu byłem i zbierałem, była z tego kasa. Nie wiem jak teraz, ale na pewno nadal jest zbierana. Mam kilka pomysłów dla doradcy- odezwij się na pw. Pozdrawiam.
"Doradca" odezwij się do mnie na PW / jeżeli to możliwe podaj maila do siebie. Wrzucę kilka sugestii ze swojej strony dla Ciebie.
Pzdr.
Witam wszystkich zainteresowanych tym ze watkiem,turystyki,Odpowiem Ci rowniez smarku,na Twoje zadane mi pytania odnosnie hjortronu,potocznie nazywana malina moreszkowata ,owszem jest to bylina ktora rosnie w niedostepnych to miejscach tu w Szwecji na podmoklych terenach i bagnistych polaciach,lesnych.Ale powiem Wam co lepsze,ze tu w Szwecji od pewnego to czasu,nasililo sie zbieranie hjortronu jak i ich lisci ,osobno sa tu skupowane ,liscie i hjortron,cena krztaltowala sie w ubieglych to latach za kg. hjortronu od 40 koron nawet i do 100 koron za kg. uzaleznione jest to okresem wysypu ,podobnie jak jest z jagoda raz jest wyzsza cena raz nizsza,A wyobrascie sobie ze za kilkogram lisci tej malinki Wlosi placa tu na miejscu od 150 koron do 350 koron za kilogram ,mokrego liscia ,juz sie wyspecjalizowali w tym skupie ,ze tu na miejscu susza te liscie i pakuja juz to wszystko automatycznie i wywoza z Szwecji do Wloszech,GDZIE UZYWAJA TEGO SUSZU DO POTRAF ktore kosztuja tam kolosalne pieniadze,w przyblizeniu ,tak jak w Polsce kosztuje ,nap. 1kg. agaru cukierniczego ,kto mial z ciastkarstwem do czynienia to z pewnoscia wie ile kosztuje w Polsce 1 kg. agaru spozywczego ,ok. ale to nie agar jest Naszym tu tematem,Moroszka o ktorej pisales dojzewa odd konca kwietnia zalezy jaka byla zima ,az do poczatkow lipca ,a zbior jej trwa az do wrzesnia ,najlepiej ja sie zbiera jak jest juz w pelni dojzala i ma zoltawy kolor, oczywiscie jej zbior jest utrodniony poprzez bagniste tereny ,lecz na wszystko mozna znalesc sposob ,jak to czynia nasi rodacy ,ktorzy przyjezdaja jak wspomiales gropami, i prawda jestt to ze trzeba znac miejsca ,poletka ,to wlasnie sukces w biznesie ,dotrzec na docelowe miejsce ,z jednego takiego poletka mozna zebrac nawet i 50 kg. choc jest to bardzo ciezki zbior,postaram sie rozejzec za szczegolowymi mapkami satelitarnymi,takich to punktow zbiorczych poletek ,troche wyzej na polnocy Szwecji,to udostepnie osoba chetnym ,zajac sie tym tematem,Skoro beda pytania prosze pisac pozdrawiam Dor.Skan.
No toś mnie podkręcił Doradco biznesowo i energetycznie. No no 350 koron za kilogram mokrego liścia, toż ja im to będę woził tonami tym Włochom. Jadę. Zaraz po midsommarafton. Tylko nie wiem czy to jest dobra pora. Mam co prawda wątpliwości co do tego listowia bo pytałem o to przy okazji syna sąsiada który pracuje we Włoszech a teraz przyjechał na odwiedziny i on nic o takich potrawach nie słyszał. No ale co on tam może wiedzieć jak on tam pewnie na zmywaku albo za przeproszeniem hehe, jakimś starym Włochom tyłki podciera. Jak chcą to niech jedzą te liście tonami. Na zdrowie. A ja im będę sprzedawał. Wspomniał coś że słyszał że liście malin używa się w leczeniu biegunek więc może coś w tym być że dodają tych liści do polenty i pasty żeby się konsumenci nie pos... i dlatego takie zapotrzebowanie.
No ale trzeba by zacząć przygotowania do wyjazdu. Jak pisałeś hjortron zbiera się na północy w trudno dostępnych terenach więc trzeba się odpowiednio przygotować aby turysta runiczny czy inaczej runoturysta był samowystarczalny. Trzeba więc już teraz pomyśleć o zapasach i o niezbędnym wyposażeniu aby bez szkód przetrwać kilka tygodni w leśnej głuszy. Myślałem o zabraniu kuchenki i 2 butli z gazem i łóżka polowego ale przypomniałem sobie że kuchenkę co prawda mam ale butle wysłałem jako mój wkład w biznes samochodowo pneumatyczny razem z kompresorkiem. Ale Victoria. Jakiś czas temu za poradą Piotrageniusza który niestety od pewnego czasu nie udziela się na forum zbudowałem magnetic motor, piec do ogrzewania zużywający 6 Kwh energii na dobę, generator, wielofunkcyjny mebel z dermy i styropianu i wózek z banerem reklamowym. Co prawda nic z tych rzeczy nie zadziałało ale pewnie żle odczytałem instrukcje. I teraz pomysł jest taki gdybym uruchomił te wszystkie sprzęty to mógłbym siedząc na meblu wielofunkcyjnym suszyć na piecu elektrycznym zasilanym generatorem napędzanym przez magnetic motor malinowe liście które mógłbym póżniej odwozić tym Włochom wózkiem po odkręceniu banera. Jak myślisz Doradco za suszone może daliby 1000 za kilogram?
Witam kolegę smarka,jak i dziękuje za szeroki rozpis ,co do mojej to odpowiedzi,na zadane przez Ciebie pytanie,nie jestem specjalista od kuchni Włoskiej i nie jestem w stanie powiedzieć ,czy Włosi skopując tutaj te liscie, i owoc hjortonu ,na cele spożywcze jak twierdza skopując je i dobrze płacąc ludziom którzy im to dostarczają do ich skupów ,na terenie Szwecji,czy tez skupują to na cele lecznicze ,hjorton jak i jego liście maja dziś wiecej zastosowań niz nam sie to wydaje, Choć wiem ze liście hjortonu posiadają w swojej zawartości kwas benzoesowy i tunin, diosgenine jak i prekursor-progesteron i jest to naturalny konserwat, który mozna wykozystywac w wielu to dziedzinach naszego życia, morszak jest rośliną dwupienna i posiada podziemne kłącza i rośnie na podłożu torfowym ,bagnistym jak i mocno zabłoconym,ruda skalna ,co można gołym to okiem zaobserwować,te zjawisko patrząc na niektóre to zbiorniki wodne i ich kolor,w pobliżu poletek ,hjortonu, myślę kolego ze moja wiedza na ten temat nie równa sie wiedzy Szwedzkiej wybitnej osoby Mari TREBEN , według jest starego to rękopisu do dziś sa wyrabiane przeróżnego to rodzaju specyfikaty lecznicze jak i spożywcze to może być pełna odpowiedzią na Twoje pytanie ,pozdrawiam Dor. Skan.
Powiedz konkretnie, ile chcesz kasy ile gwarantujesz zysku po jakim czacie i jakie masz zabezpieczenie w postaci nieruchomości i będzie łatwiej się dogadać :)
Witam kolego bejker,mnie osobiscie nie interesuje zadna kasa,nie mam takiej potrzeby ,pozyskiwac ja na forum,sa inne to mozliwosci i miejsca pozyskania kapitalu,na ciekawy to biznes ,tu na forum mozemy tylko dyskutowac o dobrym zainwestowaniu czy tez pomnozeniu kapitalu,lecz posiadam wiedze o osobach ktore potrzebuja kapitalu na swoje projekty biznesowe i owszem poszukuja osob chetnych do wspolpracy ,z kapitalem jak i rowniez posiadaja ciekawe zabezpieczenia ,majatkowe i w tym i nieruchumosci ,ktore sa dzis pewnym to zabezpieczeniem dla pozyczkodawcow,wiec skoro chcesz sie dowiedziec jak pomnozyc i pozyczyc swoj kapital to napisz co oferujesz i w co chcesz ulokowac swoj kapital ,wowczas latwiej bedzie nam ,dopasowac chetnego to pozyczkobiorce ,pozdrawiam Dor.Skan.
Tak Bracie Doradco, znam dzieła wybitnej Szwedzkiej zielarki Marii Treben z domu Gunzel urodzonej w 1907 r w Czechach jako druga z trzech córek czeskiego drukarza a zmarła w 1991 w Grieskirchen w Austrii, która nigdy nie była w Szwecji. Znam też niezwykłą moc ziół szwedzkich produkowanych w Niemczech a słabo znanych w Szwecji ale nie to miało być tematem. Miałem nadzieję że powiesz mi czy mój plan suszenia hjortronowych liści za pomocą wynalazków Piotrageniusza wypali i ile na tym mogę wyjść i czy dostanę jakąś dotację. No i gdzie mam szukać tych liści.
Witam jasne ze CI podpowiem gdzie isc po dotacje,najlepiej zwrocic sie z tym do doradcy finansowego,wlasnie on wpelni udzieli CI wyczerpujacych informacji jak i przewidzianych zyskow w Twoim nowym biznesie ktory bedzie zwiazany z zbiorem lisci hjortonu,i ich sprzedarz Wloskim firma,za dobe pieniadze,a co do miejsc dzie tyego szukac to sam juz sobie odpowiedziales na pytanie w poprzednim juz swoim zapytaniu,,powyzej,a co do wynalazku Piotra geniusza nie jeste w tym temacie nabiezaco ,wiec moja wiedza w tym odniesieniu jest niestety znikoma i niepomocna,pozdrawiam Dor.Skan.
Jak to Bracie Doradco, to już nie chcesz być Doradcą?
WItam smarku ,nic takiego nie napisalem ,ze CI ODMAWIAM ODPOWIEDZI NA JAKI TO KOLWIEK WATEK o ktory zapytasz,mysle tylko ze, nie jeste w stanie wiedziec wszysko ,bo to dzis nie do ogarniecia ,skupiam sie w pelni na tym tylko co bylo by przydatne dla drugiego to czlowieka ,w jego to codziennym to zyciu ,czy tez i w jego biznesie,i bede mogl w jakis to minimalny sposob poprostu pomoc ,a napewno nie zaszkodzic,jak to czyni wielu tu uczestnikow tego forum i czasami wprowadza kogos w blad ,odpowiadajac swoja niewiedza na zadawane pytania,,pozdrawiam Dor. Skan.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Biznes w Turystyce w Szwecji": - biznes w Szwecji - pomysł na biznes w Szwecji - szukam pomyslu na biznes w Szwecji - Dobry--Biznes--Stomatologow--W--SZWECJI - Sprzedam działający biznes w Szwecji
• Strona 1 z 2 • 1, 2
|
|