|
Biznesplan - strona 6 |
Biznesplan
Biznes Forum ‹ Twoja firma ‹ Biznes Plan wzory, przykłady
Autor
Wiadomość
To nie jest odpowiedź na moje pytanie...
Podkreślę jedną ważną rzecz: BIZNESPLAN to kwestia INDYWIDUALNA.
Co z tego, że firma może być o tym samym rodzaju działalności, itp. skoro biznesplan i tak będzie zły! Biznesplan to plan biznesu i analiza sytuacji firmy. Biznesplan od kogoś i tak będzie miał wiele zmiennych, które u Ciebie się różnią. W każdej firmie jest inny biznesplan i inna sytuacja! Ten sam punkt może jedynie zostać przy opisie produktu/usługi. Ale czy to problem opisać własny produkt lub usługę? Wzór biznesplanu konkretnej firmy na nic Ci się nie zda, to tylko złudzenie. Równie dobrze mogę dać Ci biznesplan sklepu spożywczego... Przyda Ci się? A może chcesz zobaczyć jak tam jest napisane, żeby wiedzieć jak napisać u siebie? Jeżeli tak uważasz to powiem Ci: nie przyda Ci się to... Zapewniam, że o wiele łatwiejsze będzie wypożyczenie książki z biblioteki o pisaniu biznesplanu. Wierz mi na słowo. Ponawiam pytanie: Co da Ci wzór biznesplanu firmy sprzątającej, że go szukasz?
Potrzebuję wzór, biznesplanu i na tym można się posiłkować pisząc swój.
Jak jesteś uparty to szukaj. Ale jeżeli nigdy nie miałeś do czynienia z biznesplanem to posiłkowanie się będzie bardzo trudne i na wiele Ci się nie zda. Naprawdę łatwiej będzie Ci spojrzeć do książki i poczytać jak masz to napisać.
Napiszę po prostu że chcę sobie wyliczyć mniej więcej koszty i szacowane przychody, nie potrzebuję tego biznes planu pod żaden kredyt czy dofinansowanie. Interesuje mnie dział kosztowy jak to się przedstawia.
Jeżeli to się przyda to na drugiej stronie tego tematu zamieściłem załącznik Biznesplan_Poznan.doc
Jest tam pusty rachunek zysków i strat oraz (chyba) bilans. Może Ci się przyda. Jeżeli natomiast szukasz konkretnych kosztów na swoją firmę to trafiłeś nie na ten temat, bo ten brzmi "biznesplan do sprawdzenia". Z kosztami Ci nie pomogę, bo nie wiem. Pozdrawiam
witam, czy ktos mógłby mi pomóc w pisaniu biznesplanu, a konkretnie czy ktoś ma może jakiś wzór biznesplanu do wglądu, na którym możnaby się wzorować? chodzi o biznesplan, by założyć działalność i starać się o dotację z urzędu pracy lub w banku itp.będę wdzięczna za pomoc, proszę o kontakt, może być na priv. pozdrawiam.
Jestem w stanie pomóc praktycznie od początku, ale dopiero za jakiś czas (mam sesję egzaminacyjną).
Przejrzyj sobie ten temat, trochę się dowiesz. Pozdrawiam
Ok, dziękuję, jestem właśnie w trakcie pisania swojego biznesplanu więc podeślę najwyżej do sprawdzenia. Pozdrawiam.
Wypożycz też sobie jakąś książkę. Powinna bardzo pomóc.
Pozdrawiam
Witajcie,
Informuje wszystkich, że, niestety nadal nie mogę sprawdzić biznesplanów z powodu sesji, którę zaczynam 1 lutego. Myślałem, że znajdę trochę czasu wcześniej, ale niestety nie. Za niedogodności przepraszam. Jednocześnie polecam prosty program do stworzenia biznesplanu: biznes-plan-przyladowy-wzor-vt65378.html Dla bardziej doświadczonych nic raczej nie wnosi, ale dla tych co nie wiedzą jak się zabrać za biznesplan to myślę, że program będzie bardzo przydatny. Chciałbym dodać, że na końcu piszemy jeszcze streszczenie (które dodajemy na początek) i ewentualnie spis treści. Pozdrawiam wszystkich i życzę wyższych temperatur :)
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|