|
Bizuteria z Ameryki Poludniowej |
Bizuteria z Ameryki Poludniowej
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam, w ciagu najblizszych tygodni bede rozkrecac moj biznes z bizuteria sprowadzana z Ameryki Poludniowej. Bizuteria jest recznie robiona, dobrej jakosci, zadziwia designem, kolorytem i oryginalnoscia. Jestem przekonana ze bedzie miala wziecie w Polsce. Jak narazie znalazlam jedna osobe, ktora rozprowadza to w naszym kraju, ale osoba ta ma NIEZIEMSKIE ceny (przebitka cenowa rzedu 10x ceny producenta!:O) a i tak maja niezle wziecie, ja chcialabym ceny troche obnizyc, zeby zrobic konkurencje a wciaz miec niezla marze. Znalazlam bardzo atrakcyjne ceny po ktorych bede bizuterie kupowac, jako pierwszy 'probny' krok moj chlopak przesle mi poczta jakies 100 par kolczykow i chce sprobowac sprzedawac to na allegro i zobaczyc jak wyjdzie, jak narazie za niewielka cene. Pozniej chce otworzyc strone internetowa i wydrukowac foldery ktore rozniose po sklepach w centrum (mieszkam w duzym miescie) i sprobowac znalezc dla siebie dystrybutorow. W dalszej przyszlosci marzy mi sie wlasny sklepik lub straganik + sprzedaz wysylkowa... czy to dobra taktyka? aha i czy sprzedawania poki co po niskich cenach a podwyzszenie ich potem kiedy troche je rozreklamuje jest ok? Juz na starcie bede informowac, ze ceny sa tak niskie tylko tymczasowo 'na zachete' poniewaz dopiero wprowadzamy ten towar na rynek... jakiekolwiek wskazowki beda cenne, dzieki!
Witam !
Dobry pomysł na biznes. Byłabym zainteresowana kupnem hurtowym tej biżuterii. Proszę o kontakt gg. 5747496
"Colombiana"-jeśli to ma być biżuteria wyrabiana ręcznie to porzy odprawach celnych tego typu towaru to musisz uważać na CITES no i weż pod uwagę dodatkowe koszty na cło -od 4 %- średnio bo nie wiem z jakiego dokładnie to będzie kraju-mogą być i niższe stawki.Dodatkowo jeśli będzie tam np. jakaś "artystyczna" bizyteria wykonana ręcznie mogą wystąpiś obostrzenia "Handy"- jako "rękodzieła". No i niech to będzie ładnie zapakowane bo na granicy będzie skanowane...ze względu na kierunek....
Powodzenia i napisz please na PW jak z tym wyszło bo prywatnie jestem ciekaw:))))
Lepiej zacznij od średnich cen i potem w hurcie je obniż. Znajdź odbiorców hurtowych, wynegocjuj dobre ceny u producentów i zacznij działać na większą skalę. Napisz mi na pm. Jestem zainteresowany hurtowymi zakupami takiej biżuterii.
Spory kapital na poczatek przy sprowadzaniu tego typu rzeczy do Polski. Pod warunkiem ze oczywiscie nie bedzie to traktowane jako rekodzielo artystyczne. Ceny i tak bedziesz miala wysokie jak na kieszen przecietnego Kowalskiego bo sporo zainwestowac trzeba i na marzy sie odkuc. Watpie czy bedziesz miala na to zbyt bo w Polsce sa juz hurtownie z tego typu bizuteria i dzialaja na duza skale jesli chodzi o zaopatrzenie dla drobnych przedsiebiorcow. No ale powodzenia.
Przy okazji to nie lepiej by bylo pomyslec aby nawizac wspolprace z kims z Ameryki Poludniowej i tam wysylac bizuterie artystyczna z Polski a brac w zamian tamta? Wtedy czerpiesz podojne dochody bo jakos w jedna strone to zawsze mizernie wyglada.
Sprawdź również podobne tematy:
- Importz ameryki
- Wizy do Ameryki - AUTA Z AMERYKI - Import-Eksport "z i do" Poludniowej Rosji (Obwod R - Jak nalicza się vat od towarów z Ameryki - Kosmetyki z Ameryki - Tanio ale hurtem - Szukam inwestora--- odzież z Ameryki - Pasta wybielająca supersmile hit z ameryki , tanio ! - Sprzedaż gotowych elemetów domów do ameryki Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|