Witam,
przyjmijmy sytuacje ze wplacam na KBCmaklera 2500 pln,
jednego dnia, kupuje za te 2500 zl akcje i je sprzedaje, zarabiam na tym pare pln,
czy moge tego dnia jeszcze parę razy obrócic tą kasą? czy bedzie zablokowana? jak tak to na ile i czemu
|
blokada pod asygnate?? jak to jest na DT? |
|
Strona główna forum
‹ GPW
‹ Giełda Papierów Wartościowych
Autor
Wiadomość
Witam,
przyjmijmy sytuacje ze wplacam na KBCmaklera 2500 pln, jednego dnia, kupuje za te 2500 zl akcje i je sprzedaje, zarabiam na tym pare pln, czy moge tego dnia jeszcze parę razy obrócic tą kasą? czy bedzie zablokowana? jak tak to na ile i czemu
Możesz obrócić ile chcesz razy - z zastrzeżeniem że tylko na akcjach (np. futures odpadają, bo tam tylko żywa gotówka i aktywne depozyty).
pozdrawiam
a jak bedzie w przypadku (to znaczy co zrobic... zeby tak zrobic ...(oprocz lewaru)): mam 2500 zywych pln, zlecam kupno akcji na 2400 i innych na 2400 i innych na 2400 :) czyli w sumie na 7200 pln, i kupuje tylko te ktore pierwsze sie trafia do kupienia? bo niechce blokowac 2500 pod spolke jedna skoro drugiej akcje moze dostane wczesniej ;)
Jeśli składasz zlecenie, to system musi zablokować środki, jeśli zlecenie anulujesz, sytuacja wraca do tej sprzed złożenia zlecenia. Pamiętaj, że w wypadku gdy korzystasz z D+3 i bawisz się w DT, możesz korzystać z tego tylko raz na 3 dni - w przeciwnym razie zdjęcie odroczki i parę groszy odsetek karnych. pozdrawiam Karol Szczepański http://www.inwestycje.dla.ciebie.pl
co to jest d+3 (oprocz opoznienia o 3 dni...) i jak to wyeliminowac? na przykladzie KBCmakler? inne pewne konto w którym nie bedzie d+3? tak zeby operowac jednymi srodkami pare razy ;)
D+3 to potoczna nazwa odroczonej płatności. Jeśli piszesz, że masz 2,5k a możesz kupić za 7,5k to zapewne dlatego. Po co eliminować? Fajna zabawka:)
nie napisalem ze moge kupic za 7,5k ... nie zalozylem jeszcze konta, narazie pytam o detale :) dlatego jak uslyszalem o d+3 to wystraszylem sie ze jak kupie i sprzedam jednego dnia za 2,5 k to bede mogl ich uzyc znowu za 3 dni :( tak jest? czy cos przekrecam? najwazniejsze o co mi chodzi to to zeby w trakcie jednej sesji obrocic kilka razy tymi 2,5k
Ehhh... to najpierw załóż, potem pytaj:P Trzeba spisać wtedy aneks o odroczoną płatność - zazwyczaj od 5k. Możesz obrócić nimi ile razy chcesz jednego dnia... szybciej zbankrutujesz co prawda (nie pytaj dlaczego), ale obracać możesz ile wlezie;) pozdrawiam Karol Szczepański http://www.inwestycje.dla.ciebie.pl
mozesz mi to przyblizyc? nie chce sie wtopic.... raz na trzy dni ;)
Nie chce mi się;) Tłumaczenie tego to ich robota - ich pytaj:)
prosciej : kto w standardzie udostepnia konto ktore mi umozliwi to co chce (czyli zadne d+3 ) jesli chodzi o obracanie srodkami+naleznosciami wciagu jednego dnia wiele razy
Każdy.
to czym Ty mnie straszyles?
Niczym nie straszyłem. Biura są już otwarte, idź założyć to w końcu.
ide dzis po pracy, doradz Mistrzu jeszcze gdzie : BPH, KBC, bzwbk??
|
|