|
Bonsai zokei |
Bonsai zokei
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam. własnie rozpoczynam produkcje imitacji bonsai sztuka ta nazywa sie zokei(imitacja drzewek bonsai przy pomocy papieru kleju i drewna)efekt który wychodzi daje wrazenie ze to jest prawdziwe drzewko bonsai za w wielu krajach takie drzewka dochodza do 300 dol za jedno drzewko ale u nas cena sredniego drzewka to okolo 100-200 zł kupcy to zreguly ludzie bogaci firmy restauracje kancelarie rządowe i wszyscy którym sztuka dalekiego wschodu nie jest obca, co do technologii to jest ciezko sie tego nauczyc z ksiazki a i w internecie nie ma tego zbyt duzo. sprzedaz napewno odbywac sie bedzie poprzez internet(sklep,allegro...itp; ewentualnie ekspozycja w wybranych centrach handlowych,juz zrobiłem 10 sztuk i bardzo ladnie wygladaja i poszly mi moment,niestety produkcja naprawde ladnego drzewka trwa nawet do 6 tygodni ale jak juz sie troche tego zrobi to mozna naprawde niezle zarobic,koszt wyrobu to okolo 10-20zl wiec zadne pieniadze,trzeba miec poprostu troche sprawnosci plastycznych i jakis pomysl a ludzie sie beda bic o twój towar ,o to moj pomysl na biznes
Widziałem jak to sie robi w telewizji ,kiedyś było to opisywane i pokazane w takim programie =jak to jest zrobione= pomysł wydaje się być ciekawy ale piszesz ,że koszt to 20 zł,a liczysz czas który potrzebujesz na zrobienie tego cuda, bo kilka tygodni tak jak mówisz na zrobienie jednej sztuki to chyba nie koszt 20zł??? daj jakieś fotki tych twich dzieł.
pozdrawiam
nie licze czasu bo to by nie wyszlo ale jako dodatkowe zajecie to bardzo dobre a co do zdjec to google i haslo bonsai zokei
Ale to forum jest o biznesie.A 100zł w jeden miesiąc to chyba nie biznes??Ale bobawic sie zawsze możne jak poćwiczysz usprawnisz technologie i skrucisz czas do 5godz to biznes gwarantowany,
pozdrawiam
Kolego i ja poprosze o fotki tego drzewka, moze i mnie uda sie to sprzedać w kilku biurach,albo restauracjach
Pozdrawiam
gdzie sie moza wiecej dowiedziec o robieniu takich drzewek
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Bonsai zokei": - BONSAI - Drzewka Bonsai - Sklep z drzewkami bonsai - Narzędzia BONSAI 21szt TANIO
• Strona 1 z 1
|
|