|
Brak zezwolenia na import markowej odziezy |
Brak zezwolenia na import markowej odziezy
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Twoja firma
‹ Prawo
Autor
Wiadomość
Chce importowac z UK markowa odziez (np mexx) ale nie mam na to pozwolenia gdyz jak twierdza angole zakupiona odziez moge przeznaczyc tylko na wlasne cele i nie moge sprowadzac jej np do wlasnej hurtowni i sprzedawac ich pod ich marka. Problem polega na tym ze przy zakupie towaru na fakture podaje swoje dane..... Jak to obejsc?
W przypadku producentów markowych, posiadających znaki lub nazwy zastrzeżone problem polega na tym, że jako producenci, właściciele maja własna określoną politykę sprzedaży. Ten rynek nie jest "wolny" lecz zależny właśnie od producenta, który decyduje gdzie i kiedy bedą sprzedawane jego wyroby. Dlatego nie widze wyjscia z tej sytuacji. Nadmienie, że tez probowałęm importu jednak z dalszych regionów bo az z Chin i moge tylko polecić takie sper tanie zakupy. Wiedzy na ten temat nie miałem ale udało mi sie kupić poradnik pt Sekrety Importerów gdzie wszystko w prosty sposób jest opisane.
A mozesz dac jakies konkretne namiary na te chiny?
witam
to proste - wystawia pan faktore na iiny kraj np. Slowacja ( jesli nie maja tego ograniczenia ) potem slowacja legalnie odsprzedaje panu juz na Pana faktore-
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Brak zezwolenia na import markowej odziezy": - Import markowej odzieży - import markowej odzieży z chin - Import odzieży markowej oraz obuwia z USA - IMPORT MARKOWEJ ODZIEŻY SPORTOWEJ - WSPÓŁPRACA - Odsprzedaż markowej odzieży
• Strona 1 z 1
|
|