|
Branża opakowaniowa - strona 2 |
Branża opakowaniowa
Biznes Forum ‹ Biznes, Dotacje z UP i UE ‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
a jakie to maszyny potrzeba ma ktos jakis link??
witam sledze ten watek i nie wiem czemu tak piszesz z tego co sie orientowałem maszyny to ok 80 000 -100 000 zł do małej produkcji ale nie jestem fachowcem więc może się myle. Więc pytanie do was ile kosztują urządzenia do "produkcji" kartonów? ile kosztuje wykrojnik? i jakie maszyny są potrzebne. Pudła są potrzebne wszędzie tam gdzie coś produkują więc CHYBA da się sprzedać choćby z zarobkiem 10gr na szt.
Uważam że 100tyś. na małą produkcję wystarczy (choc i tak to nie małe pieniądze). Na początek sądzę trzeba się skupic na małych firmach bo duże typu TYMBARK to jak dla początkującej firmy to chyba za wysokie progi. Co do zarobku na sztuce to trzeba obliczyc wszystkie koszty i wtedy ustalic cenę. U każdego koszty mogą byc inne, także nie można powiedziec standardowo jaki będzie zarobek, może to byc 10gr a może i byc 20gr.
Zgadza się do malej produkcji moze i wystarczy ale jest do tego jeszcze niezedna DRUKARKA FLEKSOGRAFICZNA ktora to jedna z tanszych kosztuje 40 tys zl ale za chwile moze sie okazac ze jest to sprzet niepotrzebny nam do dalszego dynamicznego rozwoju firmy wiec sprzet cza dorac do tego co sie ma zamiar produkowac a z pudelek bez nadruku ciezko jest rozkrecic ten biznes ja oecnie czekam na maszyny niebawem bede wiedzial dokladnie ile mozna zarobic na pudelku u mnie to bedzie zysk po wszystkich kosztach dodam ze hale mam swoje i nie bede płacił czynszu i niebawem tu opisze wszystko jak to wyglada.
Moze i poszło ale bym ci proponowała ebyś do tego dorzucil papier do ksero itd i nastawił sie tez na sprzedaz za granice pozdrawiam Marzena
Ja akurat z czasem nastawiam się jeszcze na maszyne do robienia folii bąbelkowej bo z samych pudełek nie wiem czy będzie się dało odkładać jakieś sensowne pieniądze.
Daniel?? masz jakieś namiary na taką maszyne do foli bąbelkowej, jak wygląda taka produkcja i ile kosztuje taka maszyna?? pozdrawiam
Sikorav dopiero się orientuje ale nowa CHINSKA.... 200 000 zl jednak ja mysle ze cza kupic jakas europejskiej produkcji tylko nie dowiadywalem sie jeszcze o cene.
Daniel
Jak zajmiesz sie tym za poważnie i z całym zangazowaniem to zarobisz i bęedziesz miał tyle roboty że nie wyrobisz. opakowania kartonowe to prawdziwa żyła złota z tym że pozornie wąska. Kiedyś miałem w to wchodzić ale problemy lokalowe (do pudełek jest potrzeba wielka powierzchnia) mnie zniechęciły. Ceny wykrawaczki rolkowej, szczelinówki zszywacza nie są powalające tym bardzoej że trafiają sie uzywane w przyzwoitym stanie. Niezbędny jest wózek paletowy i przydał by sie wózek typu Rak bez znacznia czy prąd, naped czy LPG.
Hale mam 400m kwadratowych wcześniej robiłem skóry teraz to przerobie na pudełka, wiem że cena musi byś konkurencyjna i postawie na jakość (jak najlepszy karton) nie wolno się bać bo życie jest krótkie a kasy do grobu sie nie wezmie;)
ja też uważam że jakośc przede wszystkim oraz terminowe wywiązywanie się z zamówienia a to spowoduje że nie mósisz byc tańszy od konkurencji (możesz miec taką samą cenę). Można chyba wystartowac z samą wykrawarką walcową i z czasem stopniowo poszerzac park maszynowy. Nie sztuką jest jeśli ma się kupę kasy zakupic od razu wszystkie maszyny.
czekam panowie na wasze relacje bo tez sie interesowalem tym tematem z tym ze przerazikly mnie koszty tych maszyn..i bardzo niski zaorbek na sztuce..dajmy 10gr czyli musisz sprzedac 100pudelek zeby miec 10zl... a teraz musisz jeszcze kogos zatrudnic zeby pilnowa maszyn itd. ogbolnie mam ok 100m2 pomieszczen (garaz+pomieszczenie w warszawie) i tez myslalem ale przestraszlem sie kosztow..
Sa pudelka co zarobisz 10 gr a sa co wiecej wszystko zależy ile sprzedasz.
adambr a y produkujesz pudelka ,wprawdzie nie chce kupic ,troche nym sobie dorobiła ale to napisz na maila,jakie robisz te pudelka,z czego itp .A wszystkim tym co tu piszą to jak macie interesik to nastawcie sie na sprzedaz zagranice, sa rózne izby gospodarcze itp krore pomagaja w nawiazywaniu kontaktów trzeba byc przewaznie ich czlonkiem, wpisowe itp.Ale lepiej dac te ok. moze 200 zl i znalezc nabywcow na towar swoj.Pozdrawiam marzena
i mam pytanie .. na jakie pudelka sie nastawiacie?na takie zwykle kartonowe??czy na jakies nadrukami i o roznych ksztaltach? w sensie ze nie prostopadloscian tylko jakies z wcieciami,uchwytami itd..?
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|