arturz napisał(a):Temat jest niezwykle ciekawy.
W najblizszym czasie przedstawię schemat działalności.
Mozna stworzyć sieć produkcyjną i obstawic odpowiednie rejony Polski, bo transport (jak wiadomo) jest drogi w przypadku tektury.
Od jutra rozpoczniemy małe seminarium....
Proszę się wpisywać:
-rejon
-mozliwosci lokalowe
-mozliwosci finansowe
Pozdrawiam
PRODUCENT
nareście jakieś konkrety - wczoraj napisałem co myśle o pseudo-biznesmenach i znawcach typu wszystko-w-jednym wypowiadających się na forum ale ktoś mi wykasował tą wypowiedz, widocznie godziła w interesy portalu:) ale mniejsza o to.
Odpowiadam na pytanie,
obszar: woj. mazowieckie, Żyrardów
lokal: dom wolnostojący, nie zamieszkały z przeznaczeniem na biuro, schowki i podręczny magazyn. Dom jest piętrowy to znajdzie się jeszcze miejsce na mieszkanie. Pomieszczenie produkcyjne - garaż 2x36m2 z wentylacją, bezpyłowy gdyż wczesniej mój ojciec trudnił sie lakiernictwem, pmieszczenie gospodarcze ok 40 m2 oraz drugie pomieszczenie wielkości 100m2 (wysokie = 5m - idealne na magazyn) + kilka innych pomieszczeń, wszystko dobrze ogrodzone, dobra infrastruktura i wszystie media włącznie z 380V), Dużo wolnej przestrzeni tak więc jest możliwość wybudowania hali o wielkości rzędu 50x40 m + plac, rampa itp. )
na początek mogę zainwestować ok 50 tyś złotych (realne fundusze a nie jakieś planowane pożyczki itp.) chociaż z ewentualną pożyczką równiez nie było by kłopotu ale to tak na przyszłośc.
Jeżeli ktoś zainteresowany to zapraszam do dyskusji.
pozdrawiam