|
Branża opakowaniowa - strona 6 |
Branża opakowaniowa
Biznes Forum ‹ Biznes, Dotacje z UP i UE ‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Myślę, że temat produkcji kartonów jest bardzo ciekawy, trzeba najpierw rozejrzeć się na rynku i zobaczyć w jakiej cenie mógłbyś to sprzedać, w jakiej kupić a mniej więcej w jakiej wyprodukować. Bardzo często jest tak, że lepiej być pośrednikiem niż inwestować w park maszynowy, hale, pracowników itd. Bardzo często pośrednik zarabia więcej niż producent, gotówka czyni cuda, uwierz mi :-) Będąc pośrednikiem, zawsze łatwo i szybko możesz się z danego tematu wycofać. Jak zainwestujesz w park maszynowy, to w przypadku niepowodzenia masz delikatnie mówiąc problem.
Cały asortyment tekturowy produkujesz? Może rzeczywiście najlepiej każdy biznes zaczynać od pośrednictwa w sprzedaży, ryzyko wydaje się mniejsze, zdobywa się doświadczenie, jest też możliwość lepszego poznania branży, natomiast nie sądzę aby zyski i satysfakcja były większe. Wydaje mi się, że ważne jest też nowatorstwo, gdybym podejmował się produkcji opakowań, to zacząłbym od opracowania jakichś nowych wzorców pudel dla typowych masowych wyrobów pakowanych w tekturę.
Witam, jeśli ktoś jest zainteresowany kupnem opakowań w małych ilościach (np. do sklepu internetowego) lub większych hurtowo (taniej) i działać jako pośrednik to zapraszam na PW :).
Podszedłem do zagadnienia od innej strony. Dałem ogłoszenia, że zatrudnię osobę, która zna dogłębnie temat produkcji kartonów. Wyciągnę od niej wszystkie niezbędne informacje, zrobię biznes plan, zatrudnię ją i zainwestuję. Do mojej oferty opakowaniowej przyda mi się temat produkcji kartonów, a w dzisiejszych czasach trzymanie kasy na lokatach to wielkie nieporozumienie. Sam cały czas zgłębiam temat produkcji kartonów, żebym wiedział jak z taką osobą rozmawiać. Napewno jak zainwestuję w ten temat, muszę wcześniej wszystko wiedzieć.
przeglądając alegro tak na szybko znalazłem taką maszynke do małej niskoseryjnej produkcji http://www.allegro.pl/item306998672_slo ... ucent.html, a aby był kompleks usług może warto zainwestować w coś takiego http://www.allegro.pl/item311660280_mas ... owych.html
Witam,
Jestem producentem opakowań tekturowych i zachęcam do składania zapytań ofertowych na PW. Realizujemy zarówno zamówienia nisko-nakładowe jak i wysoko-nakładowe. Konkurencyjne ceny! Na rynku od 1989 r. Jako jednyni w Warszawie produkujemy nisko-nakładowe serie opakowań z tektury falistej z nadrukiem lub bez. Zapraszamy do współpracy!
no wiec opłaca sie to czy raczej nie??
interesuje mnie otwrcie takij działalności posiadam miejsce oraz potencjalnych odbiorców, czy ktoś może doradzić jak się zabrac do opisanego w emacie biznesu, bardzo prosze o poradę
sklepy internetowe zazwyczaj nawet nie widzą wysyłanego towaru bo ten jest wysyłany wprost od dystrybutora, wiem bo mój dobry kolega ma sklep internetowy i to hurtowania z którą ma umowę wszystkim się zajmuje.
To prawda. Sklepy działają tak, że aktualizują ceny codziennie i to hurtownia zajmuje się dystrybucją.
Wyjątkiem mi znanym jest Merlin.pl, który ma swój niemały magazyn i sam zajmuje się dystrybucją. Słuchajcie temat zaczął się od produkcji kopert bąbelkowych. Czy więc ktoś namierzył maszynę do ich produkowania? Ja szukałem i nic nie znalazłem. Może źle szukałem...
Witam,
jeśli ktoś jest zainteresowany zakupem kopert bąbelkowych to zapraszam na priv lub do wysłania e-maila na adres: stekurier@gmail.com Pozdrawiam,
Jak tektura moi mili to tylko STORA ENSO oddziały Łódź, Ostrołęka, Mosiny lub Tychy. To potentat na Naszym rynku, mało kto jest w stanie ich przebić, jeśli chcecie mieć hurtownie opakowań tekturowych to tam należy zapukać na początek :)
ponawiam temat opakowań....
z tego co tu wyczytałem... jest to dobry biznes, ale trzeba sporo zainwestować (pół mln - tak napisano w jednym z wątków na forum). Dobra... ale mając znajomości, kontrahentów... magazyn... troszke pieniędzy to czy nie wielkim nakładem pieniężnym nie można rozpocząć przygody z opakowaniami? Oczywiście na początek będą potrzebne niezbędne maszyny. Myślę że takim sposobem małymi krokami można iść w przód. Chciałbym doinformować się w tym temacie... może jakieś targi są organizowane w tych tematach? Idąc regułą małych kroków ile musiałbym posiadać kapitału (przede wszystkim na sprzęt) aby rozpocząć ową przygodę? AA... żeby było jasne... mowa tutaj o kartonach (na początek czystych, bez nadruków). Na stanie tak jak napisałem powyżej posiadam obpowiednie miejsce, samochód dostawczy no i chęci :) Zachęcam do poruszenia tekturowego tematu.
Witam
1)Mam pytanie jaka trzeba mieć powierzchnie zeby zaczac produkcje kartonów... 2)Wiem , ze sa 2 rodzaje maszyn do produkcji kartonów czym one sie różnia?? i kartony i maszyny;)?? Moze to sa tendencyjne pytania ale mam nadzieje , ze ktos poswieci chwile i na nie odpowie :) z góry dziekuje
witam wraz zona rozpoczynam produkcje kartonikow do tortow o wymiarach
180x180x110 220x220x110 250x250x110 320x320x115 podkladki pod torty fi180 fi220 fi250 fi320 i szufelki do ciast szukam stalych odbiorcow ,piekarnie cukiernie mozne ktos cos potrzebuje
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|