jestem nowy wiec na poczatek witam wszystkich
mam pomysl na firme ktora bedzie sie zajmowac brukowaniem, a po jakims czasie rozszerze swoja dzialalnosc o wykonywanie ogrodow i ich utrzymanie...
plan wyglada tak...
mam kase na zakupienie zageszczarek, wibratorow, koparke ma moj znajomy wiec dostep do niej bedzie w zasadzie nieograniczony. co najwazniejsze moj kuzyn jest/byl majstrem w firmie ktora zajmowala sie brukowaniem i ma wiedze potrzebna do wykonywania tego typu robot (firma niestety juz nie istnieje bo wlasciciel byl bardzo kiepskim menagerem) ja sam roboty sie nie boje bo polowe zycia spedzilem na budowie budujac swoj domek :) . oczywiscie musze zorganizowac brygade ludzi ktorzy nie boja sie roboty, na poczatku na pewno dosyc duza rotacja, ale mysle ze w koncu mozna trafic na ludzi uczciwych i pracowitych. dostep do zlecen bede mial na poczatek przez goscia ktory prowadzi kilkanasie lat firme budowlana, ale nigdy nie probowal tej dziedziny a kilkakrotnie mial mozliwosc wziecia takiego zlecenia.
co do ogrodow to szukam ogrodnika ktory poprowadzilby na mojej dzialce szkolke jakichs drzewek,krzaczkow itp. i jak to wszystko podrosnie zaczac zajmowac sie wykonywaniem ogrodow (moje krzaczki wiec bede mial raczej 100% pewnosc ze nie zwiedna noi bede na nich jeszcze zarabial ) po wykonaniu takiego ogrodu bede dawal oczywiscie gwarancje ze roslinki sie przyjma a ja nie to wymiana i jesli klient wyrazi takie zyczenie, podpiszemy umowe o utrzymanie tego ogrodu poprzez koszenie, nawozenie, strzyzenie itd.
po krotce to by byl plan mojego dzialania, czekam na wasze opinie na jego temat.
pozdrawiam