Witam! Chce otworzyc w przeciagu 3-4 miesiecy budke z hotdogami w swoim miescie. Miejsce mam juz znalezione - powiem tylko ze naprawde jest swietne - jest szkola, bank, droga prowadzaca do dwroca, mozna rzec ze w samym centrum, wiec o to czy beda mi kupywac naprawde sie nie martwie. Czynsz za miejsce rowniez jest przyzwoity dodatkowo jest tam podlaczenie do wody oraz prad co znacznie ulatwia sprawe. Jezeli chodzi o same bulki to zapewne dogadam sie z miejscowa piekarnia - jest ich kilka to wybiore oferte najbardziej atrakcyjna. Z parowkami to rowniez bede mial zamiar dogadac sie z jakas rzeznia.
Jednak mam pare pytan do was na ktore mam nadzieje udzielicei mi odpowiedzi:
1. Budka z hotdogami - wlasnie w jakich sa cenach czy to moze byc przyczepa kempingowa cos w tym stylu? - mam przeznaczone na to 12tys ale mysle ze mozna sporo taniej. Z tego co narazie szukalem to widzialem nizsze ceny, jednak jest nastepne pytanie czy zdadza egzamin u senepidu ? Bo dokladnie sie nie dowiadywalem ale mialbym prosbe, ten kto sie orientuje moglby mi powiedziec jakie trzeba wymagania spelnic jezeli chodzi o budke - co powinno sie znajdowac.
2. Podgrzewacz do parowek - zastanawialem sie nad maszyna 2 komorowa do ktorej sie wlewa wode a ta poprostu grzeje - w 1 komorze gotuje parowki a w drugiej juz ugotowane wsadzam rowniez do cieplej, ale nie gotujacej sie wody - maszyna mi sie wydaje zeby byla podobna do 2 komorowej frytkownicy - pytanko ile taka maszyna by kosztowala, gdzie najlepiej kupic i jakiej firmy ? I czy to jest dobry pomysl, czy z parowkami dac inna maszyne ale jaka ?
3. Opiekacz badz maszyna parowa? Niewiem jak to nazwac jednak chodzi mi o maszyne ktora by podgrzewala bulki. Co do opiekacza to wiadomo ze bedzie opiekala, jednak kiedys gdzies jadlem wlasnie z maszyny na pare ze robily sie te bulki takie cieple i miekkie - mi ososbiscie bardziej smakowaly niz z opiekacza i pytanie jak wyzej - gdzie kupic, ile by kosztowalo i jakies firmy ?
Poza lodowka i chyba kranem - bedzie tego wymagal sanepid - co potrzebuje jeszcze do samej budki oraz jakie papiery w urzedach musze zalatwic tj sanepid oraz co jeszcze i jakie musze spelnic warunki ?
Bardzo prosze o odpowiedzi, bo biznes tak jak mowilem mam w planach otworzyc za 3-4 miesiace i chcialbym zebyscie mi nieco pomogli. Bym wiedzial przynajmniej jakie sprawy zalatwiac, w jakich urzedach i gdzie najlepiej kupic sprzet jakiej firmy.
Dziekuje bardzo serdecznie i pozdrawiam :)