|
Budowa oczek wodnych |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam wpadłem na pomys budowania oczek wodnych.Czy na taki biznes jest zapotrzebowanie i czy miał by on prawo wypalic.Wiem ze siła przebicia jest dobra reklama i umiejetnosci.Kiedys robiłem jedno oczko u siebie na ogrodzie i wielkiej filozofii w tym nie ma tak uwazam.
pomysł zdaje sie ciekawy, coraz więcej ludzi buduje domy na przedmieściach i na pewno znalazłbyś chetnych którzy chcą w ten sposób wzbogacić swój ogród,
robienie dla siebie, a robienie dla klienta na pewno troche inaczej wygląda, jak robisz dla siebie to na niektóre rzeczy przymykasz oczy, a dla klienta trzeba wszystko perfekt inaczej Ci zespuje renome twojej firmy antyreklamą ale jestem za powodzenia
Pomysł ciekawy i jeś li lubisz pracę w ogrodzie to i przyjemny Oczywiście że oczka to nie filozofia Musisz tylko wiedzieć czego chce klient Musisz mieć jakiś katalog lub laptopa w którym pokarzesz kilka oczek [nie koniecznie Twoich]Możesz też zarobić na na roślinach do tych oczek ,na krzewach też Jeśli popracujesz nad reklamą tego interesu to powinno Ci się udać Powodzenia
Witam.
Pomysl wydaje mi sie dosyc ciekawy.Najlepiej jakbys zlapal kontakt z jakims architektem lub firmami zajmujacymi sie projektowaniem ogrodow.Zrobisz pare rzeczy dobrze dla nich, to pozniej nie bedziesz narzekal na brak zlecen. Pozdrawiam
Pomysł może i dobry, ale...
...z takim podejściem to ten interes na pewno nie wypali. Jeśli myślisz, że zrobiłeś jedno oczko i już wiesz wszystko w tym temacie to się grubo mylisz. Jeśli chcesz się kompleksowo tym zajmować to oprócz wykopania doła, wyłożenia go folią i zalania wodą musisz wiedzieć jeszcze dużo innych rzeczy, wypadałoby znać się na gatunkach roślin, na rybach, środkach do pielęgnacji roślin, pokarmach dla ryb, osprzęcie typu filtry, pompki, najdogodniejszej lokalizacji takiego oczka...
Moim zdaniem pomysł dobry a rozwijając myśl przedmówcy to człowiek uczy się na błędach. Poza tym są świetne programy do projektowania tego typu rzeczy, robisz zdjęcie podwórka wrzucasz do programu i kombinujesz.
Ale jeśli założy firmę i będzie się uczył na błędach w tej firmie to długo z takiego biznesu nie pożyje. Najpierw proponuję autorowi tematu poczytać fachową literaturę, podpatrzeć konkurencję, złapać trochę doświadczenia, i dopiero zacząć działać na swoje konto. Lepiej później zacząć, bo jak zaczniesz pochopnie bez odpowiedniej wiedzy to już stracisz klientów i więcej nie wrócą. A ludzie, którzy chcą mieć oczka w ogrodzie można założyć nie są najbiedniejsi więc oczekują fachowości, doradztwa, profesjonalnej i kompeksowej roboty, a nie partactwa rodem z PRLu -a przy doświadczeniach zdobytych przy wykopaniu tylko jednego oczka istnieje duże zagrożenie, że kolejne oczka też będą partactwem. A co do programów to fakt-są pomocne, ale nie zastąpią wyobraźni i artyzmu projektanta. Nie wystarczy mieć program by stworzyć wirtualne dobre oczko.
zgadzam sie ze aby zajac sie takim czyms trzeba sie znac.ale jest wiele zrodel skad mozna sie czegos nauczyc.
a czy ktos sie orientuje jak sie mozna rozliczac za taka prace? ile czasu potrzeba na zrobienie takiego oczka? gdzie mozna tanio nabyc rosliny do oczek wodnych?a sprzed typu pompki filtry.
a co sadzicie o zajeciu sie chodowla takich roslinek.jakie warunki sa im potrzebne i czy one sie latwo daja rozmnarzac
Witam, pomysłmoim zdaniem bardzo trafiony, ostatnimi czasy ludzie coraz częściej "budują" oczka wodne, skalniaki i tego typu rzeczy, ale fakt jest taki, że trzeba się na tym znać. Dobór rośli, zwięrząt itd. to wszystko dla klienta jest niezwykle ważne.
Zaopatruję firmy robiące takie oczka wodne w figury ogrodowe, fontanny, wazony itp. Jeśli ktoś miałby ochotę nawiązać współpracę - zapraszam na priva ;)
moim zdaniem interes do rozkwitu. nic ino poradniki w ruch, nauka i poznawanie(tak jak pisza wszyscy) a wszystko bedzie dobrze. moze nie dodaje nic nowego ale daje zachete bo naprawde wyglada to ciekawie :)
ok, pomysł świetny i napewno idzie na tym zarobić tylko co bedziesz robił w zimie? :)
zajal bym sie tym dodatkowo.a w zime znalazl bym sobie jakies zajecie,
jak myslicie,jak sie najlepiej i najtaniej rozleklamowac?
wedlug mnie najlepiej i najtaniej to raczej ulotki rozniesc po domach :) i jak zrobisz piknie to sasiedzi zobacza i tez beda chcieli. a do tkaichy oczek wodnych zawsze fajne sa jakies dodatki jakies glazy na ozdobe, figury drewniane albo gipsowe, lampy swiecace, drzewka jak mas dobra reke i9 talent to w zimie mozesz robic takie dodatki.
widze ze nietylko ja mam taki pomysl.jakies male zdolnosci to mam.wiec tylko sie za to zabrac...:)
|
|