Witam!!
Chce wybudowac stajnie od czego mam zaczac??Gdzie moge starac sie o jakies pieniadze??
Prosze o wszystkie informacje napewno sie przydadza...
Pozdrawiam
|
Budowa stajni |
Budowa stajni
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Dotacje Unijne, Dotacje z PUP
Autor
Wiadomość
Witam!!
Chce wybudowac stajnie od czego mam zaczac??Gdzie moge starac sie o jakies pieniadze?? Prosze o wszystkie informacje napewno sie przydadza... Pozdrawiam
Ja bym zaczął od zakupu ziemi. A pieniędzy możesz szukać na koncie, albo w banku (jeżeli masz zabezpieczenie). Jeżeli nie masz ani jednego ani drugiego to niestety czarno to widzę.
ziemi na poczatek posiadam w dobrym miejscu wlasnie pod stajnie...
To teraz zastanów się czy stać Ciż na wybudowanie i wyposażenie tej stajni ze środków własnych lub z kredytu. Jeżeli tak, to możesz zacząć myśleć o dotacji.
a ja proponuje zastanowić się nad działaniem w ramach PROW Modernizacja gospodarstw , a nie "bluzganie" człowieka....
znam się na bluzganiu mozna by powiedzieć nawet ze jestem w tym ,,miszczem ", to moje hobby ale .... qrna , nie wiem o co ciebie chodzi mozesz rozwinac temat , gdzie tu widzisz bluzgi ? to tak z ciekawosci , bo moze i ja sie czegos nauczę a budowa stajni , tylko dlatego ze ma sie kawałek ziemi , to pomysł dość ekscentryczny , jak na milionera przystało bardzo mi sie podoba ta stajnia to dla .... kota rozumiem moze od razu wyjasnienie : kon to nie krowa ( to odkrywcze ale tak jest ) nie stoi w miejscu i nie kreci mordą stajnia to rozumiem kilka albo kilkadziesiąt koni to tez oczywiste a wybieg ? na to tez masz ziemie ? a pastwisko ? czy bedziesz donosił sianko w folijakch jak dla chomików ? to trochę tak jakbys chciał miec samochód bo juz masz breloczek do kluczyków i to ładny chociaz .... ja miałem breloczek wczesniej i sobie samochód dokupiłem
Z konmi mam doczynienia juz pare ladnych lat...mam swoje 2 koniki i place 700 miesiacznie za jednego...doskonale orientuje sie co potrzeba by byly szczesliwe...
W okolicach zadna stajnia nie ma wolnych miejsc takrze mysle ze to dobry pomysl... Tylko troche srodkow brak:/
no to PROW tym bardziej sie kłania...
a mozesz mi napisac cos wiecej o tym PROW...
na jakiej to zasadzie jest...gdzie nalezy ubiegac o to..
a moze moge pozyskac srodki jakies z programu Program Rozwoju Obszarów Wiejskich ...
gdyz stajnia ma byc na pieknej wiosce ...
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Budowa stajni": - budowa stajni hotelu dla koni - budowa - budowa bloku - Budowa hotelu - Budowa Kurnika
• Strona 1 z 1
|
|