Witam !
Jakie koszta wejscia we franczyzne burger kinga? Jakie wymogi ? Ktoś zna temat .....
pozdrawiam
łukasz
|
Burger King |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Franchising, franczyza
Autor
Wiadomość
Witam !
Jakie koszta wejscia we franczyzne burger kinga? Jakie wymogi ? Ktoś zna temat ..... pozdrawiam łukasz
Nie otworzysz BK w Polsce na zasadzie franczyzny. Wylacznosc posiada firma amrest i tylko ona bedzie te bary w Polsce otwierac. Co do ceny to Mc Donalds to koszt okolo 200 - 300 tys USD.
Pozdro M
skąd te wyliczenia?200-300 tys.USD - co jest zawarte w tej cenie?liczysz przystosowanie lokalu,sprzet itd czy tylko dzierżawę marki?
Sądzę że wybudowanie lokalu, wyposażenie + opłata franczyzowa. Wszystko musi być zgodne ze standardami Mc Donald's. To taka kwota wychodzi. Pozdrawiam, LB --- Łukasz Bazarewicz
za 300tys $ to nawet dzialki nie kupisz pod MC a gdzie do tego budowa obiektu i potem wyposazenie i licencja. na moje to 5mln zł musisz liczyc jesli nie masz nic.
Ja działki nie liczyłem. Tylko sprawy lokalowe, bez działki. 5 mln to może trochę przesadziłeś, ale działka w dobrej lokalizacji to ok. 200-300 tyś dolarów jak nic. (zależy od miasta)
Pozdrawiam, LB
|
|