|
Bus do centrum chińskiego |
Bus do centrum chińskiego
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
centru chińskie przejmuje role stadionu a transportu dobrego brak czy jest ktoś kto tym by się zajoł na poważnie ? to przecież dobra kasa nap. trasa pałac kultury - centrum chińskie taki most transportowy jest potrzebny a go nie ma a więc są chetni chętnych na transport też załatwie gg 9884882 lub piszcie posty bo temat ciekawy Tak sądzę ?
Na poważnie... Hmmm... Może Pan się na poważnie ortografią zajmie ?? Inwestycja w siebie, jest przecież najbardziej opłacalna, słowniki na Allegro nie są takie drogie, a i po jakimś czasie ważności nie tracą, później dzieciom można przekazać, wnukom prezent zrobić - same plusy :D
to nie jest forum polonistyczne tylko ekonomiczne a jak ktoś ma wątpliwości to prosze nagłówek przeczytać
szukam kogoś kto zajmie się transportem z wawy do centrum jeśli niema tu takowej osoby to po co to forum ? to dział pomysłów a nie ortografi
Z tego co zauważyłem przez pewien dłuższy okres to same pomysły Pan ma , może czas coś zrealizować lub spróbować? A z tym tematem radzę dać sobie spokój ponieważ -
po 1 . To nie Chińskie centrum tylko Wietnamskie po 2 . Po co ktoś z "pod pałacu" ma jechać do tego centrum , skoro można większość rzeczy kupić tam tylko w ilościach hurtowych. Może centrum przejmuje rolę stadionu ale tylko dla tych co handlują w innych rejonach Polski , to zamiast po towar na stadion będą jeździli po towar do centrum.Także pomysł moim zdaniem nie trafiony bardzo. Co do ortografii , z takim podejściem to całe życie będzie Pan siedział na tym forum i nic Pan nie osiągnie.A nie trzeba nić kupować na allegro , wystarczy zainstalować nowego FF.
jest i centrum chinskie , jest i wietnamskie
jest i tureckie a własnie chinskie jest najstarsze
Ja posiadam 7-osobowego vana, przyczepkę i wożę raz w tyg 6 osób na stadion do Wawy.. Chciałbym częściej bo mozna by było naprawdę dobrze zarobić. Więc moze masz jakichś potencjalnych klientów z podlasia?? W Warszawie też bywam często i mógłbym spróbować ale muszę najpierw dowiedzieć się na jakich warunkach itd.,.
Jest to pierwszy Piotrusia pomysł, który mógłby się udać. Chociaż jak zwykle strzelał w ciemno, chce wozić klientów centrum, którzy jeżdżą własnymi busami... :))) Temat jest na autokar lub b.duużego busa, może polegać wyłącznie na wożeniu pracowników i tylko pracowników, czyli wietnamczyków, przystanek powinien być na Grzybowskiej, dziś możnaby uruchomić taką linie na stadion, bo jednak większość jeszcze tam handluje. Biznesem tego jednak bym nie nazwał. Trzy kursy nad ranem, trzy po południu, raczej nie przyniosą niebotycznych zysków, ale przeżyć się da. Kiedyś zajmowałem się takim transportem na stadion i sporadycznie jeździłem też do Wólki. Jeździłem jako taksówkarz w firmie, która prawie zmonopolizowała rynek "wietnamowozów" w Wawie. Wykonałem tysiące kursów z wietnamczykami, więc nawet troszkę ich poznałem, dobrymi płatnikami raczej nie są, jedynym kryterium jakim się kierują jest cena, więc o przyzwoitej rentowności można raczej zapomnieć. Krzysiu nie zadawaj pytań, zbadaj choć raz temat samodzielnie, a później choć raz przejdź do realizacji... Nie wyjeżdżaj też z propozycją pośrednictwa, znowu narobisz sobie wstydu jak z lakierowanymi formatkami. (sorki za offtop, ale się pochwalę, właśnie niedługo uzyskam wolne moce na te słyne lakierowane forniry :)
Nagonka na pomyslodawce.Pomysl swietny!
nie , to nie nagonka to prawo Marphiego ,,jak ktos pali głupa , to wczesniej czy pózniej zrobi przypał"
Ja się może nie znam ale pomysł jest świetny.
ja tez uważam ten pomysł za świetny ,wręcz ( od załozyciela posta ) GENIALNY mało tego , byłby nawet nowatorski .......... gdyby nie to ze w miescie Warszawa , dawno juz to wymyslono i działa to pod nazwa TAXI BAGAZOWE mało tego , do maximusa dojazd z wawa jest GRATIS , taka specjalna linia autousowa maximus -dworzec wschodni to by było na tyle nowatorskich pomysłów
uwielbiam takie pochwaqły... Skoro, jak sam piszesz się na tym nie znasz, to po jaką cholerę oceniasz? Świetny, bo wietnamki są ładne, czy co? Świetny bo trasa do Wólki czy Nadarzyna jest wyjątkowo malownicza, może jeżdzenie busem samo w sobie jest ekscytujące? Pomysł na biznes musi być poparty czymś konkretnym, luźne rzucenie branży i dwa, trzy życzenia to jeszcze nie pomysł. Ja chciałbym ustawić na moście szlaban i pobierać opłaty za puszczanie latawców z pylonów, o rany zapomniałem, że muszę do tych szlabanów jeszcze most dobudować... Piotrze może mi doradzisz, gdzie mam kupić beton na ten most... Nie oceniajcie "fajności", tylko możliwość realizacyjne w aspekcie rentowności...
ja nie mam prawka i auta choć auto moze by sie znalazło pomyślałem o tym bo sam bym korzystał z takiej usługi i dał zarobić teraz musze się prosić lub czekać aż ktoś będzie jechał wiec to tylko pomysł a skoro twierdzicie że sie nie opłaca skoro ludzie z lublina radomia przyjeżdzają pociągiem i im się opłaca przecież oni nie mają auta a na wólke chętnie pojadą tylko czym ???? skoro taki mądry naród tu to może mi powiecie ??? jaki publiczny lub tani prywatny transport tam jeździ ??? zeby nie 20 zl zakilometr mi liczyli
Interes jest opłacalny ale wydaje mi się że tylko wtedy jesli przywozi się ludzi z pooza Warszawy. U mne np jest tak...
W moim miescie jest tarowica miejska i wiele osób sprzedaje tam ciuchy które wczśniej kupuje na stadionie. Każda z tych osób raz w tyg kupuje nowy towar. Ja i jeszcze jeden gość (moja konkurencja) wozimy raz w tyg grupy na stadion. Czsami zdarza się.. np przed świetami że mam dwa wyjazdy. zebym pozbył się tego gościa mógłbym nawet robić i trzy wyjazdy tygodniowo i wtedy to byłby naprawdę złoty interes... W moim przypadku wyjeżdzam autem z przyczepką o północy, zbieram ludzi z pod ich mieszań, około 00:30 wyjeżdzam i na 3:00 jestem na miejscy (robię około 180km) Tam czekam aż wszyscy zrobią zakupy tak mniej wiecej 8:00-9:00 wyjeżdzam spowrotem. Łącznie robię około 360km. Samochód załadowany z przyczepką spala mi przez ten wyjazd niecałe 60 litrów gazu LPG tj. jakies 130zł. Od każdej z 6 osób biorę po 55zł, łącznie mam 330zł. Więc na czysto mam 200zł za wyjazd a czasami więcej bo czasem mam bonusy od klientów którzy wyjątkowo dużo towaru wzięli... Klienci są zadowoleni bo samochód mój jest bardzo wygodny i komfortowy, ma monitor lcd, puszczam im co sobie życzą... Interes może byłby bardzoej opłacalny żeby mieć np minimum 9-osobowego busa w dieslu ale ja jedank wolałem mojego Chryslera 3,3 benzyne bo to jest tez mój samochód na coedzień:)
.
Łącznie robię około 360km. Samochód załadowany z przyczepką spala mi przez ten wyjazd niecałe 60 litrów gazu LPG tj. jakies 130zł. Od każdej z 6 osób biorę po 55zł, łącznie mam 330zł. Więc na czysto mam 200zł za wyjazd a czasami więcej bo czasem mam bonusy od klientów którzy wyjątkowo dużo towaru wzięli... No to masz cudowny samochod,policzyles tylko za gaz i reszta 200zl,to jest Twoj zysk na czysto,a gdzie eksploatacja tego samochodu,plyny,klocki i tarcze ham,opony,itp,poprostu ogolne zuzycie samochodu i koszty jego utrzymania,jak by takie kalkulacje robili w firmach transportowych to by z torbami poszli po pierwszym kursie.Powiedzmy ze jest to legalny interes i masz tych kursow wiecej,gdzie podatki,zus itp.,wiesz ze samochod czasami sie psuje,gdzie koszt napraw,jak szybko nie naprawisz to stoisz i nic nie zarabiasz.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Bus do centrum chińskiego": - Nauczymy Cię języka chińskiego - Hurtownia Taniego Chinskiego Obuwia!!! - ŁÓDŹ - Szukam wspolnika z $$$$ do otworzenia baru chinskiego - Centrum Handlowe, a może sklep w centrum miasta? - Centrum AZP
• Strona 1 z 2 • 1, 2
|
|