|
Bus transport osobowy czy lokalny |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
zastanwialem sie nad ulokowaniem kapitalu w Busie 30-40tys myslalem o transporcie lokalnym prowadzi ktos taki biznes jak ta sprawa wyglada, bo widze ze niektore busy ktore, jezdza sa naprawde wiekowe, znajomy prowadzi transport towarow zagranice ale on opiera sie na nowkach w leasing powyzej 100tys, w gre wchodzil by wynajety kierowac gdyz ja juz mam zajecie
nie ma czegoś takiego
trnasport lokalny mialem na mysli transpot ludzi na miedzy miejescowasciami
Nie wiem jak jest z transportem towaru9ale pewnie podobnie) wiem ze na przewóz osób trzeba zrobic szerego pozwolen i całkowity koszt wynosi z tego co kolega kiedys mówił(jego matka ma taka firme) cos ok 8-9 tys PLN,to nie jest tak prosto ze auto i jazda...jesli chcesz z prawdziwego zdarzenia to musisz miec 1 auto "awaryjne" bo nawet nowe sie psuja,nie mowie nie nie ma na tym kasy bo jest,ale jak w kazdym biznesie jak nie wyłozysz to nie wyjmiesz...
bez 100000 nie masz co startować. czyli miałeś na myśli komunikacje miejską trasa do 50km lub miedzy-miastową trasa po kraju powyżej 50km
musisz mieć przede wszystkim licencje, autobus, przystanki, skortynowaną trasę i jazda, jak będziesz się starał w pół roku wszystko załatwisz, a w miedzy czasie musisz płacić za autobus i zus. jak najbardziej nie odradzam i z tymi pieniędzmi jak się postarasz dasz rade jeśli masz zdolność kredytową na jakieś 70tys ale to nie takie proste jak się wydaje:)
|
|