przetworzenie butelek w granulat to nie jest prosta sprawa. posiadam jednak taka mozliwosc.
Jestem w stanie kupic do 20 ton tygodniowo rozdrobnionych butelek PET pod warunkiem ze bedzie to czyste. Chetnych zapraszam na gg (1346901).
|
Butelki PET - strona 3 |
Butelki PET
• Strona 3 z 3 • 1, 2, 3
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
przetworzenie butelek w granulat to nie jest prosta sprawa. posiadam jednak taka mozliwosc.
Jestem w stanie kupic do 20 ton tygodniowo rozdrobnionych butelek PET pod warunkiem ze bedzie to czyste. Chetnych zapraszam na gg (1346901).
tez interesuje sie tematem butelek pet to nad czym Ty sie zastanawiasz jak masz dojscie do takiej ilosci
WITAM A JAKA CENE OFERUJESZ ZA TE BUTELKI PET ??
Nawet jeśli ma się dostęp do 1-2 ton dziennie (co już jest sporym sukcesem) i przerobi się je na granulat, to jeszcze trzeba znaleźć odbiorców na ten towar. Miałem kiedyś praktyki w firmie produkującej butelki plastikowe z PET http://www.unipet.com.pl i oni granulat brali od zagranicznych producentów mogących zapewnić odpowiednio niską cenę. Nie wiem czy mała firemka produkująca granulat byłaby w stanie konkurować cenowo z gigantem. Wiadomo, że producenci opakowań PET wybiorą najkorzystniejsze cenowo źródło granulatu.
Co do objetości to tona butelek luzem, to nie wiem czy się zmieści na dwa kontenery, takie jakich zazwyczaj używa się do przewozu złomu.
Myśle że dobrym biznesem byłoby zbiórka butelek PET od gospodarst domowych.
Wiem że w Polsce nikła część butelek PET jest odzyskiwana tak że możliwości odbioru butelek są duże. Cena butelek PET jako surowca wtórnego jest niska tak że jedyna możliwość to odbiór surowca za pół darmo. Polacy ochrone środowiska mają w lekkim poważaniu także jedyny sposób zmuszenia ich do oddania tych butelek to jakieś korzyści z tego. Myslę że najlepszy sposób to jakiś system nagród. Drobny sprzęt AGD do wygrania czy cos w tym rodzaju. Firmy które odbieraja opakowania podchodzą do tego biorąc pod uwage marketing bardzo słabo. Mam pytania do forumowiczów: Czy na zbiórkę tych butelek potrzebne sa zezwolenia (ewentualny koszt i trudność ze zdobyciem) Jaka jest orientacyjna cena tony sprasowanych butelek i ile zajmuja m3.
czy kots moze podac mi namiary na jakis skup pet
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Butelki PET - strona 3": - butelki - Butelki plastikowe - Dam zmielić butelki PET - Butelki plastikowe - Butelki do wina
• Strona 3 z 3 • 1, 2, 3
|
|