|
CAPMUS DOMKOW LETNISKOWYCH |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam. Podczas popbytu na dzialce "wpadl "mi do glowy pewien pomysl. Pomysl brzmi nastepująco:Posiadam ogromny grunt w miasteczku ktore jest polozone w bardzo malowniczym mijescu sławi sie ogromna historie. Na owym gruncie chce zbudowac campus domkow letniskowych z drewna lecz na wsyokim poziomie(pelne wyposaznie na najwyzszym standardzie). Tylko teraz mam takie pytanie czy ludzie beda chcieli przyjezdzac na wakcje, dluzsze weekendy, ferrie do takiego miasteczka.(miasteczko jest polozone 45 km od Krakowa 100km od Zakopanego) Oczywiscie campus zawierałby wiele ale to wiele atrakcji dla spedzenia milo czasu np(kort,pole golfowe,mala stadnine koni) Mam pytanie czy stworzenie czegos takiego jest oplacalne...??
jeśli ta miejscowość znajduje się w nie dużej odległóści od dużego miasta to myślę , że na pewno da się na tym zarobić,niestety musisz się liczyć z tym , że zimą interes stoi,no chyba,że będziesz miał te domki naprawde na wysokim standardzie z ogrzewaniem itd...
ale jednak bądź co bądź kasa w sezonie na pewno ale czy wystarczająca na przetrwanie zimy.... koszty takiego ośrodka to też spora kasa,gdy już mowa o stadninie ... porywasz się na duże przedwsiębzięcie ale do odważnych świat należy powodzenia ! :-)
no ja wiem czy takie duze, stadnine mam(znaczy sie to co nawazniejsze Konie) tylko nie wiem czy bedzie to przynosilo dochody. Lub moze w gorach cos kolo zakopanego, lub w jakies pieknej okolicy pieniny,sudety. Moze wie ktos o terenie pod taka inwestycje. chodzi mi o cos takiego http://www.domyzdrewna.com.pl/galeria_projekty.html tylko ze moze mniejsze domki
a moze bacowka jest dobrym pomyslem.tylko nie mam wogole pojecia ile potrzeba na cos takiego. moze jacys sponsorzy??? i ile zyskow?
ten pomysl (mowie o Campusie) mam jak najbardziej szanse bytu... moja babcia ma pensjonat z 12 pokojami i kazda ma lazienke... wysoki standard...w kazdym pokoju telewizor...jedyna atrakcja jest las, jeziora w poblizu, a tak, to zwykla wioska w borach tucholskich...jednak, ze babcia organizuje dla gosc rozene atrakcje (np. splywy kajakarskie, przejazd bryczka,itp.)moja babcia ma wciaz duzxo gosci.... nawet musi czasem odmawiac, ale zawsze znajdzie sie miejsce dla kogos zapraszam na wypoczynek... jezeli kogos to interesuje, to podaje link do strony iternetowej :
http://agrowczasybory.w.interia.pl/ mozecie zobaczyc jak tam wyglada jak rownierz skorzystac z oferty...
Tak no atrakcje beda napewno... tylko iz ja mam dwa pomysly 1.to campus domkow z drewana o wysokim standardzie. a 2 to wlasnie ta bacowka i nie wiem co jest lepsze. a o atrakcje nie ma sie co przejmowac beda dla calej rodziny(mini golf ,przejazdzki bryczkami, stadnina )ostatnio poszukuje dzialki z duzym stokiem aby stworzyc nastepma atrakcje czyli maly wyciag narciarski...tylko nie wiem czy to si uda
Wybudj kort tenisowy z balonem .Czyli takie dmuchane ściany.Koszt inewstycji powyżej 100 tyś ,ale klientów w zimie nie będzie brakować :) .Dodatkowo jakieś obozy itp.
|
|