|
Cena blachy, zelaza |
Cena blachy, zelaza
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Mam pewien pomysl na biznes i chcial bym sie dowiedziec ile kosztuje 1m2 blachy np 3mm grubosci i gdzie najlepiej tanio ja kupawac, jesli ktos sie na tym zna to prosil bym o odpowiedz
gdzie kupawać blachę ? bedem szczelał bo nie wiem z czego ta blacha zrobiona ( czarna , ocynkowana, kwasówka , mosiądz , brąz i inne ) ale zaryzykuje : w składzie z blachami ?
np. blacha ze stali stopowej do pracy na zimno
http://209.85.135.104/search?q=cache:e3 ... =clnk&cd=1
jakiś problem ? np tu a nie lepiej poszukać koło domu ? a gdzie ten dom to juz ja nie wiem
ciekawa strona.... jestem z wojewodztwa opolskiego, gdzie niema huty produkujacej blachy, a ja mysle ze najlepiej tania blache kupic wlasnie prosto z huty, pytam o cene poniewaz chce wiedziec za ile moge kupic material, a co z tego wynika to za ile moge sprzedac koncowy produkt...
jasne ze z huty najtaniej
juz widzę te huty co się ustawiają w kolejce zeby sprzedać ci ten metr kwadratowy blachy
Nie no na 1m sie nie konczy chodzi oczywiscie o wiecej....chce poprostu wiedziec jaki jest koszt materialow (np.blachy)
ale w hucie nie beda z toba gadać
moze jakbyś kupił 100 ton to moze ale i tez nie wiem huty nie handluja z detalem od tego sa hurtownie ( jak sama nazwa wskazuje )
Jeżeli chcesz kupić małą ilość - kilka , kilkanaście ton to tylko hurtownie w najbliższym regionie.
Prowadzę zakład ślusarski - najlepszy sposób - piszesz zapytanie ofertowe i wysyłasz do regionalnych punktów sprzedaży . Później negocjujesz cenę pomiędzy nimi i kupujesz. Normalne pełnowymiarowe formaty to cena ok. 3-3,50 zł/kg. Jeżeli niekoniecznie muszą być formatowe (1000x2000;1250x2500;1500x3000) można popytać i sporo zaoszczędzić- 2,60zł/kg .
dzieki za odpowiedzi bordzo pomogliscie mi , teraz juz wiem troche wiecej....:)
A w zwiazku z ta branza to co by mozna bylo wytwarzac z metalu, ja mam swoj pomysl, a chcialbym jeszcze uslyszec inne pomysly....bo to co wymyslilem moze byc troche za malo zeby firma dobrze dzialala... Czekam na dobre pomysly :)
Z gory wielkie dzieki:)
mało ?
chcesz handlowac z hutą ( a to setki jak nie tysiące ton stali ) i nie wiesz co robic ? a to pech
Nie chce handlowac z huta... planuje firme uslugowo-produkcyjna wlasnie zajmujaca sie wyrobami hutniczymi, mam w glowie juz pewne projekty ktore chcial bym produkowac, maszyny juz jakies mam poniewaz moj dziadek jest slusarzem i ma warsztat. Ale ja planuje zrobic wiekszy wrsztat z stodoly przeniniesc tam te wszystkie maszyny z mniejszego warsztatu, i zakupic maszyny nowe ktorych jeszcze niemam a beda niezbedne ( kosz zakupu maszyn to ok. ponad 100tys zl) Mysle ze pomysl mam niezly.... ale to tylko poczatkawa faza tego mojego planowania...Wiec moje pytanie brzmi co moglbym robic jeszcze w tym kierunku... co np. produkowac z stali poniewaz to co ja wymyslilem to raczej jeszcze za malo i licze na jakos pomoc, podpowiedz....
pa , a ja myslałem ze to ty napisałes
czyli myslisz o hucie ale kupic nie chcesz łot siurprajz
Tak to tylko przemyslenia, malo wazne szczegoly, jezeli dalo by sie kupowac material z huty to oczywiscie bylo by najlepiej a jesli nie to z hurtowni i sprawa zalatwiona... Ale teraz o to mi nie chodzi... Jezeli znasz/znacie sie troche na tej branzy lub masz jakies pomysly to bardzo prosze o pomoc... Kazda rada bedzie napewno dla mnie bardzo cenna...
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Cena blachy, zelaza": - import blachy - Poszukuje Blachy Ryflowanej gr 2mm - Pytanie o sprzedaż wysyłkową, cena sprzedaży a cena wysyłki - Profilowanie blachy czy to sie jeszcze opłaca??? - linia do walcowania blachy na dachy
• Strona 1 z 2 • 1, 2
|
|