|
Cennik biznesplanu |
Cennik biznesplanu
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Twoja firma
‹ Biznes Plan wzory, przykłady
Autor
Wiadomość
Czy osoby, które mają doświadczenie i piszą biznesplany mogą dokonać wpisu w tym wątku, /podanie samego nicku/abym ja i inni użytkownicy nie musieli dopytywać, szukać ? bo rozumiem że cena jest uzależniona od rodzaju działalności gospodarczej, jeżeli nie to napiszcie ile średnio kosztuje napisanie biznesplanu. Jeżeli napisałem coś nie tak /dopiero mam zamiar zacząć/ to proszę mnie nie kopać
Witamy Serdecznie,
Na wstępie , pragnę zauważyć iż, zadał Pan/i doskonałe pytanie , odnośnie wysokości należności za opracowywanie Biznes Planów pod daną działalność gospodarczą. Koszt u nas kształtuję się na poziomie : od 150 do 300 złotych za Biznes Plan do Urzędu Pracy, ( sięgający ponad 30 Stron A4 ) z pełną analizą finansową. Oczywiście , ceny do negocjacji. Zapraszamy do współpracy, Z wyrazami Szacunku Investpol GG - 26162332
Jednym z kluczowych czynników decydującym o sukcesie firmy jest dobrze przygotowany biznesplan. Biznesplan powinien być sporządzony w sposób rzetelny, profesjonalny tak aby zainteresowane osoby przekonać do naszej wizji biznesu.Typowy biznesplan powinien się składać z następujących elementów:
1. Streszczenie 2. Ogólna charakterystyka przedsiębiorstwa 3. Analiza SWOT 4. Strategia przedsiębiorstwa 5. Plan marketingowy 6. Plan działalności operacyjnej 7. Plan organizacji zarządzania 8. Plan zatrudnienia 9. Plan finansowy 10. Ocena finansowa Z moich usług korzystają klienci z różnych regionów Polski Prace nad biznesplanami są wykonywane on-Line (za pomocą internetu), co pozwala na opracowanie pełnego biznesplanu w cenie niższej o 25-45% od średnich cen rynkowych. Wykorzystując wszelkie środki komunikacji, takie jak e-mail, telefon, tradycyjną pocztę, a także - jeśli jest taka wola z Państwa strony - spotkanie osobiste, realizujemy zlecenie od 3 do 14 dni. Cena konkretnej realizacji uzależniona jest od wielu czynników, takich jak: przeznaczenie, szczegółowość opracowania i stopień złożoności projektu oraz ilości informacji uzyskanych od Państwa. Przygotowuje: Biznesplan na : -Dofinansowanie od starosty „ de minimus ”,, 6.2 PO KL ‘’ ,, 8.1.2 PO KL ‘’. Biznesplan „pod kredyt inwestycyjny” do banku Biznesplan dla zewnętrznego inwestora (Anioł Biznesu) Biznesplan - bardzo rozbudowany - przygotowany dla np. Rady Nadzorczej Spółki Biznesplan - inne. W ofercie wykonania biznesplanu wejdzie pomoc prawan z dziedzin prawa: cywilnego, finansowego,pracy,karnego,administracyjnego.Ponadto każdy klijent dostanie idywidualne wskazuwki zwiazane z obroną sojego binesplanu.Cena obejmuje kompletne opracowanie zapisane na płycie CD . Biznesplan (do 15 stron) – cena 399,00 zł, Biznesplan (dla małych firm) – cena 1000,00-2500,00 zł, Biznesplan (dla średnich firm) – cena 2600,00-4000,00 zł, Biznesplan (dla dużych firm) – cena 4500,00-10000,00 zł. Zapraszamy Państwa do skorzystania z moich usług, w razie jakich kol wiek propozycji współpracy lub problemów do rozwiązania proszę o bezpośredni kontakt .Kontakt:Tel: 695012458 , 796360854
To nie jest schemat biznes planu - to raczej coś na kształt wniosku o dotacje w PUP lub wniosek o kredyt do wysokości kilkudziesięciu tys. PLN w uproszczonej procedurze bankowej. W przedstawionym schemacie brakuje bardzo dużo rzeczy.
Często firmy zajmujące się pisaniem biznes planów oprócz stałej opłaty pobierają procentową część pieniędzy o których pozyskanie stara się beneficjent. Niestety dokładnie nie orientuje się jakiego rzędu są to procenty.
Success fee jest coraz częściej stosowane, częściej jednak z przypadku dotacji. A tak na marginesie, ceny "wklejek" zaczynają się na poziomie kilkudziesięciu PLN. Kupujący wklejki, czy gotowce (tu ceny zaczynają się od 10 PLN) to w większości kandydaci do umoczenia biznesu.
o :) nareszcie ktoś założył fajny temat
Biznes plan + wniosek PUP ( dowolny na terenie całego kraju ) 99,00 do 399,00 złotych brutto w zależności od PUP ( 399,00 dla Warszawy a np. 169 dla Wrocławia ) Komplet dokumentacji pod działanie 6.2 PO KL 499,00 złotych Biznes plan pod kredyt dla małych firm 599,00 złotych brutto Biznes plan pod kredyt opcja okresu kredytowania do 3 lat 650,00 złotych brutto. Biznes plan pod kredyt opcja okresu kredytowania do 5 lat 900,00 złotych brutto. Biznes plan pod kredyt opcja okresu kredytowania do 10 lat 1.500,00 złotych brutto. Biznes plan pod kredyt opcja okresu kredytowania do 15 lat 1.999,00 złotych brutto. Regionalne Fundusze Pożyczkowe - wniosek, bilans, biznes plan, załączniki zasadniczo 1% od wnioskowanej kwoty, jednak nie mniej niż 499 złotych brutto. oferta Funduszu Podane ceny są cenami brutto. Termin realizacji do 24h w przypadku 2 pierwszych usług, do 7 dni w przypadku kredytów i pożyczek. W ramach każdej z usług zapewniamy kompleksową obsługę, która obejmuje: - przygotowanie indywidualnego biznes planu, - przygotowanie indywidualnego wniosku, , - udostępnienie wzorów listów intencyjnych, - udostępnienie wzorów oświadczeń, - doradztwo prawne realizowane przez współpracującego prawnika. - porady księgowe realizowane przez współpracujące biuro rachunkowe, - porady podatkowe realizowane przez współpracujące biuro rachunkowe, - bezpłatne poprawki i korekty. - bezpłatna dostawa, również przesyłki pobraniowe /Poczta Polska, Siódemka, GLS / - wersja "do podpisania" - kopia w postaci opracowania na CD. GWARANCJA OTRZYMANIA lub CAŁKOWITY ZWROT PONIESIONYCH KOSZTÓW Jeśli nie wiesz czy możesz starać się o dotację - wyślij do nas zapytanie. Bezpłatnie odpowiemy na Twoje pytanie i prześlemy stosowne materiały a poza cennikiem dodam, iż dotacje większe np. dla mikroprzedsiębiorstw realizowane są przede wszystkim jako success fee :)
Fajnie, sztywne cenniki - biznes plan dla kapitałodawcy, a nie dla przedsiębiorstwa, badania, prognozy, analizy nic nie kosztują, niezależnie od branży. Wszystko wiemy z góry, siadamy do pisania i za chwilę drukujemy. Ekstra (nie dotyczy jakości).
podane powyżej ceny dotyczą usług wykonywanych "sztywno" tzn. w takich, w których liczy się sukces, klient płaci za konkretną pracę, a przede wszystkim efekt.
gdybym chciał tworzyć biznes plany pod dotacje PUP z dokładnymi analizami rynku, z prognozami te usługi tyle by nie kosztowały... gdybym był nowicjuszem, studentem AE chcącym sobie dorobić może Twoje słowa by mnie zraziły, a tak przelatują mi..
Jak taki klient chce mieć biznes plan za 400 PLN, to musi trochę się wysilić, jak klient nie ma pieniędzy, to musi mieć czas. Ja to mogę co najwyżej poskładać, doradzić, oprawić. Lubię takich klientów, co przyślą mi swój biznes plan, nawet jeżeli niewiele nadaje się do skopiowania. Dla mnie liczy się przede wszystkim to, czy klient da sobie później radę, tzn. czy zrealizuje z powodzeniem cele biznes planu, czy jego biznes ma szanse rozwinąć się.
doskonale wiadomo, iż jak w każdej "branży" znajdą się osoby robiące, czy też piszące taniej...
Mnie akurat cechuje indywidualne podejście do tematu, to zaś przekłada się na konkretne wyniki i nie musisz mi wierzyć mam podobnie... trafia sporo wniosków czy też biznes planów, które do niczego się nie nadają, które są marną imitacją ściągniętą z sieci za 6,10 sms-em, z przerobionymi danymi. Bo komuś wcześniej się udało. Swoimi wynikami nie będę się chwalił, na nie narzekam na nie, wszystko zależy od punktu patrzenia.. Nie musisz mi też wierzyć, ale obecnie z kilkoma firmami jestem na etapie od pozyskania dotacji do otworzenia i sukcesywnego zarabiania. Nie narzekają, iż napisałem im biznes plan w początkowej fazie planowania swojego istnienia, jak i dalszej sukcesywnej pomocy. Pozdrawiam.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Cennik biznesplanu": - Cennik Infobrokerski - transport cennik - Cennik dytrybutorow IT - Własny cennik reklam czy outsorcing - Cennik nie stanowi oferty handlowej w rozumieniu Art.66 par.
• Strona 1 z 1
|
|